lauantai 26. tammikuuta 2013

26.1. Mystisen mykistävä Turku

pink

Ensin luulimme, että kyse on sattumasta. Kuulimme pelottavan tosielämän tarinan siitä, miten Turussa sijaitsevaan puhelimeen ei saatu moneen tuntiin yhteyttä, jolloin soittajan valtasi huoli ja hätä. Lopulta oli pakko hankkia apuvoimia paikalle, ja yhteydettömän tilan syyksi paljastui yllättävä ja kännykän ohjekirjan mukaan täysin mahdoton tila. Siinä kyseisen vempaimen näytön perusteella on kaikki kunnossa, mutta todellisuudessa tekninen laite on kuollut kuin avaruusromu, kunnes sitä PIN-koodin avulla herätellään henkiin.

Emme uskoneet asiaa, koska meidän mielestämme Turku ei voi olla noin tyly kaupunki. Lähetimme sinne oman agentin tutkimaan asiaa. Onneksi emme itse poistuneet kotoa, sillä lopputulos oli kamalampi kuin olisimme ikinä uskoneet. Agentti, itse asiassa Pirjon hyvä ystävä jo vuosien takaa, joutui erittäin pahaan kiipeliin siksi, että hänelläkään ei yhteydenpito puhelimitse onnistunut ja jo sovitun majapaikan sijaan hän päätyi yöksi hotelliin. Mikä ei sinänsä ollut ollenkaan mukavaa, koska emme antaneet tutkimusmatkailijalle  tiedusteluretkelle yhtään ylimääräistä rahaa. 

Turussa siis tapahtuu kännyköille jotain omituista. Ne menevät sisäisesti sekaisin eivätkä vastaanota puheluita, vaikka ulkoisesti kaikki on hyvin. Tiedetään myös tapahtuneen niin, että puhelin on omia aikojaan ryhtynyt äänettömäksi ja kieltäytynyt pirisemästä mitään soittoääntä tai edes vilkuttamasta näytössään valoja. Kuitenkin ne ovat reippaasti ottaneet valokuvia ja suosineet nettisurffailua, jolloin vain vanhanaikainen ääntelyyn perustuva yhteydenpito eli soittelu sinne ja tänne ei onnistu..

Epäilemme vahvasti, että syynä on joku uusimuotoinen Turun tauti. Agenttimme tosin pohti, että syynä saattaa olla se, että hänen kännykkänsä oli viikon sisään vieraillut Tampereella. Ehkä siihen ole asennettu Suomen alkuperäisen läntisen pääkaupungin rajalla joku nääs-esto, jonka takia verkkoon ei saa yhteyttä tai jos saa, ei vastaanottaja vastaa. Joka tapauksessa toimimattomat yhteydet Suomen Turussa aiheuttivat sen, että agenttimme poistui kyseisestä kaupungista huomattavasti suunniteltua aikaisemmin, huomattavasti suuniteltua köyhempänä ja kaiken lisäksi sekä kylmettyneenä että väsyneenä. Ehdotamme, että kyseisessä kaupungissa otettaisiin käyttöön jo unohtuneet lankapuhelimet ja jonnekin varastoihin tai kaatopaikoille raahatut puhelinkopit, jotta soittaminen ulkopaikkakunnilta ja ulkopaikkakuntalaisten soittaminen siellä Turussa onnistuisi. 

Koska tunnemme syvää sääliä länsirannikon viimassa tuntikaupalla palellutta agenttiamme kohtaan, laitoimme päälle lämpöiset fleecetakit. Näissä on koristeena runsaasti ruusuja ja koristenauhaa, joiden ansiosta tunnelma on kepeän keväinen. Tiedämme, että eivät nämä mitään lohduta tai alkavaa vilustumista poista, mutta meillä on näissä mukava olla.

1 kommentti:

  1. Mun tyttärellä on varmaan turkulainen puhelin. Ainakin se keksii itse poistella juttuja ja muutella niiden paikkoja. Puhelin siis, ei tyär.

    VastaaPoista