keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

18.4. Miksi emme kuuntelisi radiota?


Omituinen otsikko taas kerran. Joka tapauksessa me olemme vähitellen lumoutuneet vanhanaikaisesta tavasta kuunnella radiota television katsomisen sijaan. Radiota kuunnellessa voi tehdä omiaan, ei tarvitse käyttää kaikkia aistejaan ohjelman seuraamiseen ja kaiken lisäksi voi valita minkä tahansa kummallisen kaupallisen tai vähemmänkaupallisen kanavan mistä tahansa maailmalta käyttämällä nettiradiota. Ja jos tämäkään ei riitä, voi kuunnella podcasteja (= tilauspohjainen äänitiedosto).

Tänäänkin kuuntelimme mielenkiintoisia asioita muurahaisten elämästä. Ehkä emme olisi halunneet kuulla sitä, miten sotaisaa väkeä ne ovat emmekä sitäkään, että ne voivat halutessaan kaluta kokonaisen talon pois paikaltaan, mutta muuten se oli hyvin sivistävä ja viihdyttävä ohjelma. Pari päivää sitten kuuntelimme valistusvarttia, jossa kerrottiin neuvoja niille, jotka matkustavat Aasiassa sadekauden aikana. Ei niin, että koskaan aikoisimme moista tehdä, mutta onhan aina hyvä tietää niksi tai kaksi, joista saattaa olla hyötyä, jos vaikka ensi kesä on yhtä kesätön kuin edellinenkin.

Erityisesti rakastamme aikamerkkejä ja merisäätä. Niissä on jotain pysyvää ja lohdullista. Samalla tavalla on vuosikymmeniä kerrottu, että "Utö 7, puolipilvistä, näkyvyys kymmenen, länsituulta 6 m/s" ja vaikka meillä ei ole mitään käsitystä siitä, että mistä oikein puhutaan, niin tulee oikein luottamuksellinen olo. Että siellä Utössä on joku käynyt tarkistamassa, miten kauas näkee ja mistä tuulee. Tosin voihan olla, että siellä on automaattinen sääasema, mistä sitä tietää, mutta ehdottomasti se on joka tapauksessa radion paras ohjelma.

Meillä on asuissa Siiri ja Myyry, jostain syystä he tulivat mieleen muurahaisista. Yleensä emme tiedä mistään mitään, mutta nämä ovat PaaPii Designin kangasta ja jos se nyt jotakuta kiinnostaa, niin tällä kertaa käytössä on napakka puuvilla, jota Pirjon tunikassa on vähän piristetty trikoolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti