keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

22.7. Entä jos kimallettaisiin kunnolla?


Viikkomme jatkuu satiinisena paljettien kimalteessa. Juhlamekkomme eivät aina ole hempeänpinkkejä ja utuisenoransseja, kaapista löytyy asuja myös lähipaikallisen jääkiekkojoukkoeen väreissä. Kyseessä on silkka sattuma, meillä ei ole aavistustaakaan siitä, onko esimerkiksi paitsio jalkapallo- vai jääkiekkotermi.

Paljettikangas tekee vaatteesta kuin vaatteesta juhlavan, joten joskus mietimme, miksi emme käytä sitä myös arjessa. Osasyynä saattaa olla se, että huonosta paljettikankaasta kimalteet sinkoilevat odottamattomissa tilanteissa ja pesukoneessa sinne tänne, näissä vähän napakammissa vaihtoehdoissa (joita tämä kangas edustaa), vastaavaa koko pyykin sotkevaa ilmiötä ei onneksi esiinny. Mutta ei olisi ollenkaan mukavaa huomata, että lempisukat ovat pesukoneessa saaneet paljettikuorrutuksen samalla kun juhlamekosta on kadonnut kaikki kimalle.

Tarkkasilmäinen huomaa, että Pirjon mekko ei ole ihan peruspuuvillaa, vaan siinä on kuin onkin brodyyrikukkia. Epäilemme, että joku aikoi tämän kankaan aikanaan verhokapaksi, mutta tuli leikkaamisen jälkeen toisiin ajatuksiin ja kantoi tekojensa seuraukset kirpputorille myyntiin. Juhlamekkoon tämän onkin sopivampi kuin ikkunan yläreunaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti