sunnuntai 4. marraskuuta 2012

4.11. Hämärän rajamailla

ruskean s�vyj�


Kuvassa näyttää valoisalta, mutta tosielämässä kaikki on harmaata tai erittäin harmaata. Ulkona tuntuu siltä, että pilvet matelevat muutaman sentin päässä kynnöspelloista ja kaikkialla on sumuista ja ankeaa. Siksi emme mene ulos, vaan pysyttelemme sisällä.

Olemme touhunneet kaikenlaista lystiä kuten asetelleet hiirivieraille loukkuja, lajitelleet nappeja ja leiponeet joulupipareita. Kyllä, tässä vaiheessa vuotta täytyy etsiä muotit ja sokerikoristeet valmiiksi, jotta voi kokeilla, vieläkö vanha uuni osaa paistaa tonttuja ja tähtiä. Olisi nimittäin hyvin surullista, jos siinä joulun alla havaitsisi, että uunilla ei ole enää mitään muistikuvaa siitä, miten joulupipareita valmistetaan.

Halusimme varmistaa uunin toimivuuden, koska muut kodinkoneet ovat viime viikolla käyttäytyneet epäasiallisesti. Jääkaappipakastin keksi, että sen ei tarvitse pysytellä kylmänä. Koska kyseisellä aparaatilla tuntuu olevan kaksisuuntainen mielialahäiriö, hurahteli sen moottori käyntiin silloin tällöin täysin satunnaisesti, joten koskaan ei voi tietää, onko jääkaapin sisälämpötila reilusti miinuksella vai sittenkin niin paljon plussalla, että maito muuttuu melkein lypsylämpimäksi.

Ohjeeksi saimme sulattaa pakastimen, koska joskus jonnekin haihdutinyksikköön kertyy jäätä, joka estää termostaattia toimimasta asiallisesti. Teimme työtä käskettyä, mutta siitä ei ollut mitään apua. Kutsuimme ihkaelävän kodinkonekorjaajan paikalle saadaksemme kuulla, että kyse voi olla vaikka ohjausjärjestelmän rappiosta. Tosin saattaa olla, että juuri tuollaisia sanoja ei käytetty, mutta noin me sen ymmärsimme. Avuksi saimme tiedon siitä, että varaosa saadaan Italiasta noin neljässä viikossa.

Jouduimme siis miettimään, hankkiako uusi ruuansäilytyskaappi vai korjatako vanha. Siinä rupatellessamme ja töniessämme hyvin hiljaista ja vaiennutta jääkaappipakastinta diagnoosin jälkeen takaisin paikalleen, sattui asentaja epähuomiossa kopauttamaan sen yläpintaa ja kas - tapahtui ihme. Laite hyrähti käyntiin. Kyseessä saattaa siis olla kosketushäiriö tai sitten ei. Joka tapauksessa lupasimme kurmuttaa, napauttaa ja muksia rikkinäistä jääkaappiamme joka kerta, kun se keskeyttää kylmettymisensä. Ehkä siitä on sen verran hyötyä, että joku irronnut juotos taas hetkeksi palaa paikalleen ja kone toimii, kuten pitää aina siihen asti, kunnes varaosa saapuu.

Olemme muuten viettäneet leppoisaa pyhäpäivää joustavissa asuissa. Pirjolla on ruskeasta velourista kaksiosainen asu, jossa paitaan on aplikoitu kissakuvio. Musta ei yleensä ole meidän värimme, mutta näin pieninä määrinä se on ihan OK. Purjolla on paidassa Nalle Puh kavereineen ja paidan kankaasta pottapipo. Housut ovat kirkaan keltaiset, koska syksyn synkkyyttä täytyy vastustaa kaikin mahdollisin keinoin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti