perjantai 29. toukokuuta 2015

29.5. Oodi flanellille

 photo 262352f9-4463-4ca0-b23d-a6bbf0778230_zpsdfqpl7cn.jpg

Uhkasimme eilen hypätä trikoolaariin, mutta päätimmekin kummastuttaa asiakkaita sätkimällä flanellien keskellä. Päätöntä touhua, mutta samalla näette, miten somia kestovaippoja näistä kankaista saa. Ihan tiedoksi: tämmöinen riehuminen kaupassa ei ole sallittua muille kuin meille.

Flanelli on maailman paras materiaali kaikille vilukissoille. Se on pehmeä, se on lämmin, se on kevyt ja se on hengittävä. Täällä Wexlerillä sitä löytyy yksivärisenä ja kuviollisena, joten ainoa ongelma on valinnan vaikeus. Vanhaan hyvään aikaan flanelli oli paksua ja imukykyistä tanakkaa kangasta, jonka kuivumista sai odotella päivätolkulla. Pesun jälkeen se muuttui kovaksi koppuraksi kunnes käytössä palautui mukavaksi itsekseen. Nykyflanelli toimii toisin. Ensimmäisessä pesussa se kutistuu, mutta seuraavissa se säilyttää kaikki mukavat piirteensä väristä pehmoisuuteen. Pesun jäljiltä ei tarvitse vetää päälleen teräspanssaria muistuttavaa flanellipyjamaa, vaan käsiinsä saa juuri oikealla tavalla leppeän asun.

Harmi, että vanhat mielikuvat flanellista istuvat tiukassa. Jos sitä käytetään, niin korkeintaan ruutupaidassa ja silloinkin vähän häpeillen, että kun tämä nyt on se paras materiaali tähän, mutta ei meillä muuten tulisi edes mieleen olla näin vanhanaikaisia. Yhdeksi huonoksi puoleksi on sanottu kudotun kankaan joustamattomuus, mutta missä ihmeessä on kiveen hakattu, että esimerkiksi vauvojen vaatteiden tulee joustaa? Riittää, että niissä ei ole painavia saumoja, joten collegehousujen sijaan voisi joskus kokeilla flanellipöksyjä. Saa näistä aikuisillekin vaikka sellaisen oleskelupyjaman, jossa ollaan olevinaan huolettomasti kotipukeutuneita, mutta tosiasiassa on sävytetty niin smoothie, englanninkielinen sisustuslehti kuin varpaankynsien värikin tiukasti asun sävyihin. Ja värejä täältä kyllä löytyy ihan kaikenlaiseen käyttöön. 

Väreistä puheenollen: katsokaapa tuonne sätkivien koipiemme taustalle. Siellä on eilen mainitsemiamme puuvilloja punasävyisenä monta hyllymetriä. Lisää löytyy kuvasta noin viiden metrin verran vasemmalle ja noin kymmenen metrin verran oikealle. Eli siis ihan kamalasti! Näitä tänään kehumiamme flanelleja on noin kolme pöydällistä, joten jos ei löydä sopivaa, niin vika ei ole valikoimissa vaan ostajassa. Minkä voimme varsin hyvin nyt tässä sanoa, koska meidän ei tarvitse olla asiakasystävällisiä, koska olemme pääasiassa itse asiakkaan roolissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti