maanantai 8. lokakuuta 2012

8.10. Naamakirjakamut

siniset

Ei, me emme vieläkään ole Naamakirjassa eli Facebookissa. Meitä on kyllä houkuteltu sinne hyvin sinnikkäästi, mutta olemme pitäneet pintamme. Uusin kaveripyyntö tuli keljulta entiseltä kerhokaveriltamme Kirveli Remuarolta, joka on ehdokkaana koulun vaaleissa. Hän on huomannut somen eli sosiaalisen median merkityksen ja nähtävästi miettii, että mitä useampi naamakirjakamu, sen enemmän äänestäjiä. Kirveli unohti, että meillä ei ole äänioikeutta koulun vaaleissa, mutta sitähän muut eivät tietäisi vaan olettaisivat, että Kirvelin täytyy olla hyvä tyyppi, koska jopa me olemme ystäviään.

Kaikenlaiset vaalit ovat saaneet ihmiset aktivoitumaan. Hurjan monella on nyt vankkoja mielipiteitä, ja niitä täytyy toreilla ja turuilla käydä kertomassa hernekeiton tai ainakin vastakeitetyn kahvin äärellä. Kansalaiset kyselevät, että puolesta vai vastaan jotain tiehanketta tai eurooppalaista yhteisvaluuttaa ja vaalien ehdokkaat vastailevat painavin äänenpainoin. Harva muistaa tai tietää, että esimerkiksi kunnanvaltuustossa ei isommin mietitä sitä, millä valuutalla kuluja maksetaan. Ne asiat päätetään jossain ihan muualla, mutta ihmeesti niitä on vaalipaneeleissa esille nostettu.

Kirveli Remuaro on siis ehdolla koulun oppilaskunnan vaaleissa. Hänen vaalilauseensa oli suunnilleen niin, että "vahvaa tukea ja jaksamista". Se on meistä hieno lause, koska kaikki hänen kanssaan tekemisiin joutuvat tarvitsevat ehdottomasti sitä tukea ja harva jaksaa Kirvelin kiukuttelua kovinkaan montaa tuntia. Täytyy toivoa, että kukaan ei epähuomiossa äänestä häntä, koska siitä seuraisi pahaa mieltä ja kärsimystä suurelle joukolle viattomia oppilaita.

Kirvelin vaalikampanja on mukana ajan hermolla. Hän on pyytänyt varmaan kaikkia tuntemiaan ja lukuisia tuntemattomia naamakirjakavereiksi. Siten hän pyrkii osoittamaan, että on kaikkien ystävä. Lisäksi Kirveli on otattanut itsestään sellaisia passikuvaa elävämpiä otoksia, joissa hän hymyilee viekkaan vinosti aivan kuin vasemmasta takahampaasta olisi juuri lohjennut iso palanen. Niitä Kirveli on monistanut ja kiinnittänyt sinne tänne koulun lähitienoille. Koulun aulassa hän pitää kiihkeitä palopuheita ja jokaisella tunnilla kääntää keskustelun itseensä ja siihen, miten tärkeää on valita juuri hänet päättämään tärkeistä asioista kuten siitä, minne oppilaskunnan jäsenet tekevät kevätretken. Ei voi sanoa, etteikö hän näkisi vaivaa tullakseen valituksi, mutta entiseen tapaan jyrääviä ovat menetelmänsä. 

Me emme ole ehdokkaina sitten niin missään, vaikka todennäköisesti voittaisimme ainakin vuoden enitenpukeutuvien 43 cm mittaisten tittelin jo ennen kuin moinen kisa edes alkaa. Tällä kertaa meillä on collegekankaasta ommellut haalarit, jollaiset punasävyisinä esittelimme jo suunnilleen kuukausi sitten. Hankala sanoa, ovatko nämä siniset oikeastaan vähän somemmat vai tuntuuko vain siltä, koska nämä ovat uudemmat. Kirveli Remuarolle emme tällaista asua suosittele ollenkaan, koska hän vain pilaisi omalla tympeällä olemuksellaan koko vaatteen. Pysytelkööt vain lötköttävien villahousujen ja sinapinkeltaisten neulepuseroiden linjalla. 

2 kommenttia:

  1. Sinapinkeltainen tai -vihreä on Kirvelille ihan oikea väri!
    Onneksi olette päässeet mokomasta siellä päiväkodissa.

    VastaaPoista
  2. Vaalihässäkkä iski tänään meille kouluun, kun pääsimme seuraamaan oikeaa kuntavaalipaneelia. Ihan mielenkiintoista kuultavaahan se oli, vaikka en osannut vastata puoliinkaan niistä "jos olet samaa mieltä, nosta violetti lappu" -kysymyksiin (älkää kysykö, miksi violetti, minä en tiedä). Hassua oli se, että alkuun vähän kummalliselta ja epäilyttävältä näyttänyt ehdokas osoittautui lopulta pätevimmäksi ja hyväksi puhujaksi, kun taas se Hyvin Asiallinen Neiti sönkkäsi vain jotain järjetöntä eikä saanut perusteltua oikein mitään kunnolla.

    Jes, meikä pääsee ihkaekaa kertaa äänestämään!

    Ja Facebookia ei tueta. Se on periaatekysymys. ;)

    VastaaPoista