keskiviikko 11. syyskuuta 2019

11.9. Pieni hempeily ei ole koskaan pahitteeksi


Eilen oli kesän viimeinen hellepäivä, joka tosin meille näyttäytyi pelkkänä sumuisena aamuna ja lievästi aurinkoisena iltapäivänä. Uutisten mukaan helle pakeni Lappeenrantaan, ehkä siellä sille oli turvallisemmat oltavat kuin ukkosyön jälkeen meidän pihassamme. Ainoat päivästä oikeasti nauttineet olivat lehtokotilot, jotka ponnistivat päivänvaloon jostain kukkapenkkien uumenista ja narskuttivat liljanvarsia niin, että rouskeen saattoi kuulla. 

Tämä aamu on paljon kauniimpi kuin eilinen, joten etsimme syksyiset hempeilyvaatteet, joilla piristää itseämme ja sitä auringonsädettä, joka sinnikkäästi tunkeutuu vähän harmahtavan ikkunan läpi huoneeseemme. Kuivan kesän jälkeen kaikki pöly näyttää imeytyneen lasiin eikä rankkasadekaan ole saanut sitä puhtaaksi.

Purjo otti kukallisen hellemekon ja yhdisti siihen neuletakin, jossa on jotain meille aika lailla epätavallista eli tarrakiinnityksen sijaan nappi. Pirjo löysi vähän epämuodikkaan neonraidalliset legginsit, joiden seuraksi valikoitui röyhelöolkainen pusero. Sen edustaan on ommeltu paljettikoristeinen pehmotähti, jollaisia myytiin askartelukaupassa ja jolle on ihan oikeasti mahdotonta nähdä mitään järkevää käyttötarkoitusta. Tämänkokoisessa puserossa se joka tapauksessa näyttää vähemmän omituiselta kuin vaikka koristeena rapujuhlien pöydässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti