perjantai 17. tammikuuta 2020

17.1. VR tarjoaa elämääsi jännitystä


Olemme viime vuosina junailleet aika paljon. Oman kirjanpitomme mukaan noin 20% matkoista onnistuu juuri niin kuin pitääkin eli liikumme suunnilleen aikataulun mukaisesti paikasta toiseen ilman mitään erityisiä ongelmia. Ne loput 80% ovat täynnä epävarmuutta, myöhästelyä, kesken matkaa tehtäviä veturinvaihtoja, omituista odottelua sivuraiteilla tai vähintäänkin tuplamäärää asiakkaita, koska joku toinen juna hyytyi raiteille ja kuljetamme sen matkustajia määränpäähän.

Eilen kokemisemme kokeminen saavutti eräänlaisen huippunsa, kun käyttämämme juna tyynen rauhallisesti ja suorastaan majesteetillisella juhlavuudella ohitti aseman edes harkitsematta pysähdystä. VR:n sivuilta ei löytynyt asiasta tietoa, kuulutuksia ei ollut ja asemalle jäämistä harkinneet seisoivat ovella ihmeissään. Selityksittä juna jatkoi eteenpäin hitaasti, mutta varmasti.

Edelleenkään VR:n sivuilta ei löytynyt muuta tietoa kuin että tällä rataosuudella myöhästellään nyt alkuillasta, ongelman korjaukselle ei ole laadittu aikataulua. VR ei ollut lainkaan kiinnostunut niistä matkustajista, joiden matka ei katkennut ja jotka joutuivat miettimään, miten päästä seuraavasta pysähdyskohteesta takaisin sinne, minne oltiin menossa. Aika monen puhelimen kautta annettiin neuvoja perheiden alaikäisille, että isi/äiti on nyt junassa eikä tiedä, koska pääsee pois, joten yritä etsiä kaapista ruokaa äläkä hätäänny. Muutama joutui soittamaan päiväkotiin, että anteeksi, mutta en pääse hakemaan lasta sovittuna aikana eikä varahoitajakaan pääse, koska saan hänelle tiedon ongelmasta vasta nyt, kun pitäisi jo olla lapsen luona. 

Meidän asemallamme juna pysähtyi juuri niin kuin pitikin, tosin yli puoli tuntia aikataulusta jääneenä. Jälkeenpäin saimme kuulla, että osa ylipitkän matkan tehneistä sai tiedon siitä, miten palata oikeaoppisesti takaisin (Pendolino pysähtyi ottamaan nämä matkalaiset ja jätti oikealle asemalle, jolloin tosin Pendolinon aikataulut menivät sekaisin, mutta onko sillä oikeasti väliä, ei kai kukaan kiireinen junalla kulje). Osa otti taksin ja toivoi, että VR  korvaa sen käytön jälkikäteen.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti