lauantai 20. joulukuuta 2014

20.12. No onkos tullut kesä? Ei ole!

 photo 2b67fbdf-ee11-49c9-afa6-fe33c51e393f_zpsb95e5e56.jpg

Tämä kuva on otettu joskus elokuisena hellepäivänä. Se kuvastakoon sitä tunnetta, joka meidät on vallannut tässä varttia vaille joulun.

Olemme päättäneet viettää joulun komerossa. Näin päättelimme, koska etsiessämme joka vuosi yhtä kadoksissa olevia joulukoristeita tulimme epähuomiossa ja ehdottoman tarpeen takia siivonneeksi kaksi tuntia portaidenaluskaappia. Marttojen mukaan jouluksi siivotaan vain ne tilat, joissa aiotaan olla. Me siis juhlimme matkalaukkujen, kesähattujen, erittäin unohtuneiden sateenvarjojen ja villasukkien kanssa, koska juuri niitä me lajittelimme, puistelimme, imuroimme ja ihmettelimme. Sattumalta samaan aikaan olisi pitänyt tehdä jotain järkevää, joka siis jäi tekemättä.

Kaiken tuon jälkeen olimme valmiit lajittelemaan muitakin turhia tavaroita kierrätykseen ja lahjoitettaviksi pois. Uskomme vahvasti, että vielä joulun jälkeenkin jollain on tarvetta erilaisille pipoille ja kaulaliinoille, jotka eivät enää meitä miellytä. Hankalaksi kierrättämisen tekee se, että kaikki muutkin ovat joulusiivonneet ja huomanneet, että tavaroiden poisantamiseen liittyy sekin ilo, että saa kotiinsa järjestystä ja hetkeksi tyhjän tilan. Niinpä kaikki lähiseudun keräyslaatikot tursuilivat vaatteita, kenkiä ja taloustavaraa. Päätimme nyssäköinemme odottaa ensi vuoteen, koska jos kypärämyssy on marinoitunut kaapissamme muutaman vuoden ajan, niin tuskin se menettää kuosiaan muutamassa viikossa.

Kierrätyksen lisäksi olemme ryhtyneet hamstraamaan. Jääkaapissa on niin paljon ruokaa, että siitä riittää varsin hyvin napostelemista seuraaviksi viikoiksi. Maanantaina aiomme kantaa keittiöön lisää syötävää, jotta varmasti saisimme aikaan ähkyn tai ainakin kamalan määrän tiskattavia tarjoiluastioita. Jalostajan herneitä ei sovi tarjoilla suoraa tölkistä eikä hyvällä katsota sitäkään, jos punajuuripurkki hakeutuu sellaisenaan perunakulhon vierelle.

Huomenna esittelemme teille piparkakkutalon. Eikö ole mukavaa, että teillä on jotain odotettavaa? Meillä ei enää, talosta ei ole kuin kivijalka jäljellä, vaikka se valmistui vasta tänään. Mutta hyvää ei koskaan syö liian pikaisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti