maanantai 10. huhtikuuta 2017

10.4. Myrskyn raivotessa

 photo 6ab5873e-b582-4e53-9312-0e130698f713_zps2xeabyzu.jpg

Ilmastonmuutos näkyy siinä, että kevätmyrskyjä saadaan nykyisin joka viikko. Juuri kun on edellisten voimatuulien viskomat koivunoksat saatu siivottua vähintäänkin ajoreiteiltä sivuun, on vuorossa uusi ja huimemmaksi mainostettu puuskien parvi. 

Tällä kertaa tuuli etelästä ja sehän on se meille mieluisin suunta. Tälläisella viimalla kun lähtee haravoimaan viimevuotisia tammenlehtiä, niin saa nopeasti pihan siistiksi ja pyörteistä hurmaantuneet lehdet pinkovat kovaa vauhtia ensin pellolle ja sitten edelleen jokeen. Tai ainakin ne poistuvat rumentamasta pihaa, joten aikamme kuluksi kävimme hieman huiskimassa haravoilla kaikkein kärkkäimpiä lehtiä matkoihinsa. Jos huonosti käy, vaihtaa tuuli suuntaa ja samat hapertuneet ruskeat haravointijätteet palaavat pontevina takaisin, mutta ainakin hetken verran saatamme kuvitella, että pihatöistä voi suoriutua sukkelastikin.

Myrskyn myllerryksen jälkeen on mukava pukea päälle lämmin haalari, jossa varpaatkin ovat vauvamaisesti hyvin suojassa. Purjon haalari on trikoota, Pirjon joustofroteeta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti