perjantai 14. huhtikuuta 2017

14.4. Muistithan jättää töihin kakkua kopiokonetrullille?

 photo d45c2f29-bc7f-49be-9fb4-6d46eaced8d3_zpskyfrzdg8.jpg

Luit otsikon aivan oikein.

Aikoinaan trullit kävivät pitkäperjantain tienoilla navetassa viemässä pahaa karmaa ja toivottamassa pieniä maitomääriä. Heitä yritettiin jopa väkivalloin estää pääsemästä lähelle lehmiä ja lepyteltiin pienillä lahjoilla, koska jos trulli onnistui aikeissaan, karja saattoi seuraavana vuonna kuolla outoihin tauteihin.

Trullit ovat yhä keskuudessamme, me emme vain huomaa, että navetan sijaan ne keplottelevat itsensä pääsiäisen aikoihin modernimpiin työpaikkoihin. Siksi kysymme ihan vakavissamme, että jätitkö sinne mitään herkkuja, jotta varmistat kopiokoneen ja digiyhteyksien toiminnan tästä eteenpäin. Jos et muistanut, niin todennäköisesti työpaikkasi langaton verkko ei enää ensi viikolla toimi ja yrittäessäsi skannata tärkeitä työpapereita joudut huomaamaan, että korkeintaan joka kolmas sivu siirtyy sähköpostiisi. Pahantahtoinen trulli on iskenyt ja epäonni jatkuu ensi vuoteen asti.

Useimmilla työpaikoilla tästä trullimahdollisuudesta ei puhuta lainkaan. Tuntuu siltä, että ihmiset häpeävät sitä, että joku pahansuopa taho ottaisi koneet ja laitteet hallintaansa. Sen sijaan koko ulkoistettu ATK-osasto joutuu ylitöihin, koska ei keksitä, mikä on vikana. Digitalisaation aallonharjalla ratsastettaessa ei kehdata sanoa, että noiduttuhan se  systeemi on. Sen sijaan puhutaan palvelunestohyökkäyksistä ja palvelinongelmista, vaikka tosiasiassa vika on ihan normaali pahan silmän katse ja muutama rumanpuoleinen loitsu siihen perään.

Joten jos et jättänyt herkkuja työpaikkasi kahvihuoneen pöydälle, niin omapa on vikasi, jos yhteydet eivät toimi ja työtuolisikin on säädetty sillä tavalla, että joudut istumaan polvet leuassa. Me viemme tuossa tekstin alapuolella olevan kakun oman langattoman modeemimme vierelle toivoen, että siihen vempaimeen ei tarraisi mikään paha.

Ai että miksi me olemme puussa? Tietenkin siksi, että täältä trullit eivät älyä meitä etsiä.

 photo 40debd68-d5a1-4dbb-87e5-0e2ac393b7f3_zpsremwhd23.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti