sunnuntai 6. elokuuta 2017

6.8. HUPS - kuvat katosivat


Niin, tähän asti te olette nähneet kuvakäsiteltyjä otoksia, mutta koska photobucket-kuvapalvelu tuli maksulliseksi ja koska me emme ole ennättäneet paneutumaan mihinkään muihin kuvanmuokkaussysteemeihin, niin saatte nyt nähtäväksenne tällaisen raakakuvan. Tässä näkyvät kaikki ne asiat, joita normaalisti rajaamme pois kuvistamme eli kummalliset kulmaukset ja hassut varjot.

Olemme vuosien ajan käyttäneet photobucketia ja tottuneesti poistaneet näkyvistämme kaikki mainokset. Niillä maksetaan meille ilmaisen palvelun käyttö, mutta emmehän me niitä tarvitse, me tarvitsemme terävyyttä ja syvyytä ja kauniita värejä. Kaikki sujui hyvin, kunnes heinäkuun alussa saimme ystävällisen sähköpostin, jonka mukaan palvelu on nyt maksullinen. Ei hätää, maksamalla 400 dollaria saisimme vuodeksi käyttöömme mahdollisuuden jakaa kuviamme kolmannelle osapuolelle eli blogin lukijoille. Meidän kahden - siis photobucketin ja meidän - välinen kuvien vaihtaminen ja säilöminen on edelleen ilmaista, mutta muille emme saa otoksia jakaa.

Tämä tuli vähän puskista. Kyllähän me tiesimme, että ilmaispalveluja ei ole eikä ehkä kannata luottaa ylikansalliseen suureen digipalveluun, mutta silti tuntuu vähän petetyltä. Kaikki kävi tismalleen kuin oppikirjassa: ensin tarjotaan ilmaispalvelu, sitten siihen vähän lisää kaikenlaista kätevää ja huvittavaa ja sitten yhtäkkiä sanotaan, että päätimme, että palvelu on maksullinen, ota tai jätä. Tietenkin me jätimme. Ei meillä ole mitään aikeita maksaa. Kuvat ovat tallessa muualla, mutta seuraavien otosten kanssa täytyy miettiä, missä ne rajaa ja parantelee.

 

1 kommentti:

  1. Ai se tuli maksulliseksi nyt. Mitähän sitä sit tekee ku bloggerin muisti taas täyttyy...

    VastaaPoista