tiistai 24. huhtikuuta 2018

24.4. Pirjo ja Purjo harkitsevat yhteydenottoa iltapäivälehtiin


Nykyisinhän on tapana, että omasta mielestään epäoikeudenmukaisuutta kokeneet ottavat yhteyttä iltapäivälehtiin ja kertovat kaltoinkohtelustaan. Kuka ei saanut lennolla ruokaa, kuka ei lukenut sopimustekstiä ja koki tulleensa petetyksi, kuka muuten vain haluaa valistaa kanssaihmisiä siitä, että maailma on paha paikka, koska heille melkein kävi ikävästi. Tänään on meidän vuoromme kertoa siitä, miten nukkepoloa huijataan, jos ei ole tarkkana.

Kävimme viimein vaihdattamassa kesärenkaat autoomme. Kaikki sujui kuten ennenkin, joten kurvasimme rengasvaihtopisteen portista kadulle muutamaa kymppiä köyhempinä, mutta tyytyväisinä siitä, että kynsien alla ei ollut likaa. Ajoimme paikalliseen markettiin ja totesimme, että kesäkumeilla autoilu on paljon kevyempää kuin matkamme kotoa kaupunkiin ja talvirenkaat oli näköjään aseteltu takapaksiin mainiosti, koska ne eivät jarruttaessa liikahtaneet milliäkään. Ei tuntunut lainkaan sitä alkumatkan pientä keinahtelua, joka on luonteva osa tavaratilaan ahdettujen renkaiden kuljetusta.

Paitsi että tavaratilassa ei ollut talvirenkaitamme! Kurkistimme epätavallisen intuition ohjaamina sisään auton ns. viidennestä ovesta ja sieltä avautuva tila oli typötyhjä. Rengasliikkeen reipasotteiset miehet olivat epähuomiossa unohtaneet sujauttaa vaihtorenkaat autoon. Tässä vaiheessa olisi pitänyt soittaa iltapäivälehteen ja kertoa, että meidät yritetään ryövätä. Inha rengaskauppias on ottanut itselleen kutakuinkin loppuunkulutetut kumipyörämme ja niiden mukana myös erityisen rakkaat alumiinivanteet. Kyllä me nyt niin mielemme pahoitimme! Valitettavasti emme kuitenkaan ole tarpeeksi paljoa someaikakauden nukkeja, joten tyydyimme palaamaan puotiin kertomaan, että jotain unohtui.

Muuten mukavaa, mutta tällä välin oli suunnattoman suuri rekka käynyt noutamassa täyden lastin rengashotelliin sijoitettavia pylpyröitä ja oli aika ilmeistä, että meidänkin talvirenkaamme olivat nyt enemmän kuin varmassa tallessa. Pienen edestakaisin sinkoilun, huokailun ja huhuilun jälkeen selvisi, että eivätpä olleetkaan lähteneet maailmalle. Renkaat olivat siististi odottamassa seuraavaa kuljetusta, joka tällä kertaa olimme me eikä mikään hotellikuljetus. Nakkasimme (hyvä on, emme me mitään tehneet, rengasliikkeen lupsakka henkilökunta sijoitti siististi) renkaat automme tavaratilaan ja niin oli päivän katastrofi viime hetkellä saatu pois päiväjärjestyksestä.

Meillä ei ole mitään varsinaisesti renkaisiin liittyviä vaatteita, mutta näissä paitojemme autoissa on  sen verran hyvät pyörät, että ajattelimme asujen sopivan mukavasti teemaan. Purjon paidassa saattaa olla Harry Potterin maailmasta tuttuja lentäviä autoja ja Pirjolla on Ryhmä Hau valmiina toimintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti