lauantai 9. tammikuuta 2016

9.1. Vilu

 photo 4a09653f-ad72-4d09-81ca-13c97f7bfd3a_zps1mds74ow.jpg

Periaatteessa talvi on ihan mukavaa aikaa, mutta tuommoiset 30 asteen tietämissä huitelevat pakkaslukemat alkavat olla liikaa. Meille sopiva talvilämpötila olisi noin 10 miinusastetta, ei tuulta ja hiukan saisi sadella lumihiutaleita postikorttimaisen leijaillen.

Kaivelimme vanhoista valokuvakansioista esille tällaiset haalarikuvat iänikuisten fleecehaalariemme rinnalle. Tosielämässä on nyt niin kylmä, että varpaat pitää saada piiloon, mutta kuvasta keikistelemme ilman sukkia. Näissä molemmissa pinta on sellaista jokaisella askeleella suhisevaa ja sihisevää tuulipukukangasta ja vuoriksi on valikoitunut haalistunut kirpunvihreä viskoosi. Meillä on sellainen paha tapa, että kaikki rumat kankaat piilotetaan vaatteiden sisäpuolelle ja tämä vähän pölyisen sävyinen vihreä ei sopisi kenellekään mihinkään vaatteeseen. Se vie kasvoista viimeisenkin värinhivenen, mutta talvella sitä on joka tapauksessa kalpea kuin lakana. 

Nämä haalarit on ommeltu tavallaan pusseiksi, sillä sisäpuolella ei ole näkyvissä yhtäkään saumanvaraa tai resoriommelta. Emme täysin tajua, miten tämä on mahdollista, mutta ompelujärjestyksessä hupun oikea-aikaisella kiinnityksellä on kuulemma tärkeä merkitys. Meille riittää, että huppu on haalarissa kiinni ja että siinä on kuja nauhalle, jolla saamme sen tuulten tuiverruksessa pysymään kunnolla paikallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti