maanantai 28. maaliskuuta 2016

28.3. Pääsiäinen

 photo 78bcc5da-2ed4-4f52-946d-3478e5b46f87_zpslfhh2l50.jpg

Tänä vuonna emme esittele hirmuista pääsiäismunaläjää tai edes kaikkia niitä koottavia leluja, joita olemme onnistuneet keräämään. Sen sijaan olemme vallan hirmuisen ilahtuneita siitä, että selvisimme kesäaikaan siirtymisestä melko pienin vaurioin. Tarkoitamme sitä, että olemme nukkuneet yöllä hyvin ja heränneet riittävän aikaisin, jotta taas tänään illalla pääsemme katsomaan unia hyvissä ajoin.

Tämä toinen pääsiäispäivä on perinteisesti lintujen kevätmuuton lähtölaukauspäivä. Emme tarkoita, että ammuskelisimme ympäriinsä hätyyttelemässä joutsenia, vaan tuolla sanaleikillä yritämme ilmaista, että lähiseutu on ollut sakeana niin muuttolintuja kuin bongareitakin. Tuntuu jotenkin oudolta, miten aikuiset ihmiset voivat suunnilleen aamukuudelta äärettömästi ilahtua nähdessään linnun, jolla on töyhtö tai siipien kärjessä hippunen harmaata merkkinä siitä, että ei olle ihan peruslintu. Niitä sitten tarkkaillaan vallan häpeämättömästi kaukoputkilla. Itseksemme pohdimme, että onko pelto julkista aluetta, jossa oleskelevia voi kuvata niin paljon kuin haluaa vai voitaisiinko se  rinnastaa pihapiiriin. Ainakin lähiseudulla pesivä joutsenpari ansaitsee mielestämme kotirauhaan verrattaan reviirirauhan kaikilta pitkin joenrantaa koikkelehtivilta lintumiehiltä. Elä siinä sitten kaikessa rauhassa, kun koska tahansa kumisaapas kokoa 48 voi solahtaa kotikonnusta sisään.

Meidän piti viettää hetki tai kaksi ulkona oksasahan kanssa, mutta pureva viima ja joka puolella töröttävät kaukoputket aiheuttivat sen, että päätimme viisaasti pysyä sisätiloissa nauttimassa pitkistä pyhistä. Kaupassa emme käyneet, koska meillä ei olisi ollut mitään ostettavaa. Emme siis olleet mukana kulutusjuhlassa, joka mediatietojen mukaan oli niin merkittävä, että kauppiaiden mielestä pääsiäinen saisi olla vaikka joka kuukausi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti