tiistai 10. tammikuuta 2017

10.1. Mielenkiintoinen sisustusratkaisu

 photo 3273c3a1-9640-45f3-a7ba-e666c8ecea71_zpsfuykbjex.jpg

Talvisina päivinä on hyvää aikaa paneutua blogien ihmeelliseen maailmaan. Tässä tapauksessa muihinkin kuin tähän omaamme ja niihin, joita julkisesti seuraamme.

Olemme löytäneet sisustusblogien ihmeellisen maailman. Ihmeellisen siinä mielessä, että ihmiset joko näyttävät kantavan koteihinsa mitä merkillisintä roinaa tai sitten vastaavasti konmarittavat vallan vimmatusti ja elävät asunnossa, joka näyttää siltä kuin 30-luvun lama yhdistettynä virkaintoiseen ulosottomieheen olisi ankeuttanut elämää viimeiset viisi vuotta ja ainoa ylellisyys on järkyttävän kallis kattolamppu keskellä tyhjää huoneistoa. Kun tämä on nyt niin helppo siivota!

Yksi hauskimmista blogimuodoista ovat nämä idearikkaiden diy-sisustajien (do it yourself eli tee se itse) hengentuotteet. Niissä kerrotaan mielenkiintoisia tapoja sisustaa kodistaan uniikki ja käytännöllinen ihan vain pienten niksien avulla. Vanhat matkalaukut säilytysratkaisuina ja heinäseipäistä tehdyt säilytystikapuut ovat pientä verrattuna siihen, että kotiaan voi tuunata vanhoilla jauhosäkeillä (kannattaa pestä ensin), puisilla appelsiinilaatikoilla (hinta kipuamassa pilviin) ja erilaisilla tilkkutöillä, joissa näkyy enemmänkin into kuin taito. Jokainenhan meistä haluaa saada kylään mennessään eripariset jätetrikoosta muotoillut sisätossut?

Me päätimme kantaa kortemme kekoon tässä sisustusten mielettömässä idea-avaruudessa. Otimme esimerkiksi liikuntavälineen, sellaisiahan alkaa jokaisessa taloudessa olla sanamukaisesti nurkissa pyörimässä. Olisimme toki voineet virkata kahvakuulalle iloisen päällisen (myydäänköhän niitä jossain?) tai maalata kuntopyörän spray-maalilla, mutta koska suosimme vähän vaivattomampia ratkaisuja, niin päätimme tuunata jumppapallon.

Tässä se on, normaalioloissaan nurkassa kyhjöttämässä. Vähän tylsä, jotensakin aneeminen, sisustuksellisesti ajatellen hieman nolo elementti kaikkien ihanien käkikellojemme ja kultareunaisten peiliemme keskellä.

 photo 1f8d36a4-7d0a-4842-8608-48723b6395be_zpsqrphhax0.jpg

Mutta ei hätää, voimme aina ajatella hieman laajemmin eli nykykielellä ottaa idean tai kaksi laatikon ulkopuolelta.Miksi yrittää peitellä tuota pyöreää ja pehmeää palleroa, kun sen sisäistä olemusta ja voimaannuttavaa ulkomuotoa voi korostaa niinkin pienellä asialla kuin huolellisesti hieman vinoon asetellulla turkoosilla matolla. Entinen itseään häpeilevä jumppapallo saa samalla itseluottamusta ja siitä tulee sivuuntyönnetyn liikuntavälineen sijaan suoranainen kodin kaunistus ja se piste iin päälle, joka kruunaa huolettoman huolellisen nykysisustuksen.

Olisimme iloisia, jos olisimme keksineet tämän ihan itse. Valitettavasti niin ei ole. Tosin siinä blogissa ei piilotettu jumppapalloa, vaan luotiin eteiseen tilan tuntua muodostamalla joogamattorullista kynttilämäinen muodostelma ja asettelemalla sen päälle tarjotin kynttilöineen. Ihan kuin kukaan ei tajuaisi, mistä se "pöytä" koostuu. Tai että ylipäätään pitäisi keksiä joogamatoille jotain muuta tekemistä siksi aikaa, kun niiden päällä ei venytä. Mutta koska blogi.
(Viimeinen lause on huonoa nykysuomea, mutta koska se pulpahtelee tuon tuosta erilaisissa kirjoituksissa, niin päätimme mekin kokeilla, mitä virheellinen kirjoitustapa aiheuttaa. Näppylöitä!)


 photo fd2024a3-8a6f-4cd1-849e-ef942a274ed1_zpslhouji3d.jpg

1 kommentti:

  1. Älkää nyt kumminkaan tuon hienon sisustuselementtinne päälle kynttilää laittako, ainakaan palamaan, ainakaan muuta kuin led-kynttilää...

    VastaaPoista