sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

8.6. Pirjo ja Purjo kokevat elämänsä järkytyksen

 photo 311fe439-7168-436f-81df-3d456997b87a_zps807ff238.jpg

Maailmassa ei ole mitään pysyvää!

Meidän elämämme kivijalka, perjantaikankaidemme ehtymätön lähde, tyylimme tyyssija ja hirmuisen hauska kangaskauppa Wexler lopettaa. Tai jos olemme ihan tarkkoja, niin pitää tyhjennysmyynnin, jotta saa nykyisen puotipaikansa mahdollisimman autioksi ja siirtyy sitten johonnekin muualle, missä ei ole talvella jäätävän kylmä ja kesällä järkyttävän kuuma.

Olemme lohduttomia.

Toisaalta emme voi olla hiljaa hihkumatta, koska huomenna Wexler aloittaa alennusmyynnin: ihan kaikki kankaat 20% alennuksella. Siis ihan kaikki. Pitsit, prinsessakankaat, flanellit, kukalliset verhoilukankaat (arvatkaapa, kenen kuistilla korituolit odottavat uutta päällystä), kimaltavat sametit, Hello Kitty -puuvillat, ... Oi - tästä tulee vielä ihanaa, sillä pitäähän meidän varmuudeksi ostaa kankaita varastoon. Loppuunmyynti tosin jatkuu ainakin elokuulle asti, mutta haluamme varmistaa, että saamme kaikki kauniit kankaat itsellemme. Siksi ryntäämme paikalle jo huomenna.

Esimerkkinä Wexlerin nykyisistä valikoimista Pirjolla on joustofroteesta traktoripaita. Tätä kangasta myydään valmiina pipopaloina (sellaisesta saa meille puseron) ja vähän isompinakin, mutta pakalta moista ei löydy. Sen sijaan Purjon mekon vihreää kukkakangasta saattaa vielä löytyä pikkuisen. Huomenna menemme ostamaan loputkin. Samalla hankimme ainakin kahdeksan metriä kukkakuvioista flanellia ja paljon, paljon raitatrikoota.

2 kommenttia:

  1. Moikka Pirjo ja Purjo, täällä on Iiva! Olen auringon houkuttelemana kaivautunut paperikasojen alta ja jättänyt vimmatun opiskelemisen (toivottavasti) ensi syksyyn asti. Peukut pystyssä, että pääsen yhteiskuntatieteilemään ruotsiksi/Ruotsissa/ruotsiksi Ruotsissa.

    Lakin sain pari viikkoa sitten, se oli hieno päivä. Perinteiseen kuuteen ällään en aivan yltänyt (YTL:lle lämmin kiitos äidinkielen kokeesta, oli hienoa miten mistään valmistautumisesta ei tuntunut olevan apua etenkään tekstitaidon kokeessa), mutta ei kai tässä auta kuin olla tyytyväinen neljään ällään ja kahteen eximiaan. Erityisesti kiitän itseäni valtavasta panostuksestani latinaan, kyllä kannatti.

    Siinäpä se tiivistetysti, hengissä ollaan ja akateemisesti menee ihan hyvin. Kesäloman vietän rauhallisesti ei-tietokirjallisuuteen perehtyen. Ei sanaakaan taloudesta pariin kuukauteen, kiitos.

    VastaaPoista
  2. Voi Iiva!
    Hienoa, että olet selvinnyt hengissä isosta koitoksesta. Emme tosin täysin ymmärrä, miksi ihmisen pitää pyrkiä Ruotsiin opiskelemaan (etenkin, kun itse tulimme aamulla sieltä pois - siis Ruotsista, ei opiskelemasta - mutta siitä joskus myöhemmin lisää). Perinteinen kuusi laudaturia on aivan yliarvostettua, fiksut ihmiset osaavat kirjoittaa myös muita kuin L-kirjaimia. Esimerkiksi P eli Pumpernikkeli Audiator voitaisiin ottaa mukavaksi pieneksi lisäksi arvosteluasteikkoon.
    Jos maailma ei keinuisi, kirjoittaisimme lisää. Viime yönä jossain Maarianhaminan tienoilla tuuli varsin mukavasti, mutta se keinunta jäi korviin vielä vähäksi aikaa.
    Hienoa, että olet olemassa ja isosti kiitoksia, että muistit meidät!

    VastaaPoista