sunnuntai 1. toukokuuta 2016

1.5. Olemme kyllästyneet positiivisuuteen!

 photo c667e81a-4410-43e5-a22e-221bd3918d43_zpsj0wzo4it.jpg

Suurin osa oikeanlaiseen elämiseen neuvovista oppaista korostaa sitä, että joka päivästä täytyy löytää jotain positiivista. Ja miksi ihmeessä, kysymme me. 

Siksi päätimme toukokuussa etsiä niitä asioita, jotka ovat totaalisen pielessä ja joista nyt vain ei riittävästi pidetä ääntä, koska ollaan olevinaan kovasti yltiöpositiivisia ja onnellisia. Ei ehkä kannattaisi, koska pessimisti pettyy paljon harvemmin kuin se, joka kuvittelee jokaisen autereisen aamun olevan lupaus hyvästä päivästä.

Ensimmäinen valitusvirtemme koskee YLE:n eli yleisradion uutisia. Eilen virallisenoloinen ääni kertoi useaan otteeseen, että vappuaattoa vietetään koko maassa aurinkoisessa säässä. Hän valehteli. Meillä satoi vettä niin, ettei sekaan mahtunut. Koko piha lainehti suorastaan ylitsevuotavaisesta tulvasta eikä auringosta ollut edes aavistuksenomaista sädettä jossain kaukaisessa taivaanrannassa.

Helsinki ei ole koko Suomi. Jos siellä aurinko paistaa, niin valtakunnassa voi silti olla laajojakin alueita, jotka ovat synkän pilvipeitteen alla. Koko maan säätilasta ei pidä mennä antamaan kattavaa arviota vilkuilemalla studion ikkunasta jossain Pasilassa. Meille muualla asuville voi tulla paha mieli tai kipeä kiukku, koska paikallinen koko maan säätila ei ulotukaan meille asti.

Vaatepuolella olemme tänään tällaisissa tunikoissa, joissa on helmassa röyhelö. Puseromme ovat siis röyhelöhtäviä. Pirjon asussa on kuviona sieniä, Purjolla robotteja tai mitälie öhkömönkijäisiä.

1 kommentti:

  1. Olen myös kirjoittanut joskus tuosta samasta asiasta. "Helsinkiin satoi viime yönä lumipeite, muu Etelä-Suomi saa vielä odottaa" ja maa oli valkeana. Tulin siis tulokseen, että asun Helsingissä. Ei se muuten voi olla silleen.

    Mutta nyt kyllä meni sellanen kapea mutta ankara sadealue käyränä nuolena, ja jos sattui asumaan siinä kohdassa, missä se liikkui, niin vettä riitti. Ja kauan. Tänne onneksi tuli illalla poutahetki, että käki pääsi kukkumaan :)

    VastaaPoista