maanantai 4. joulukuuta 2017

4.12. Pirjo ja Purjo käyvät kirjaostoksilla ja pettyvät


Me olemme kirjallisia kulinaristeja, kuten kirjahyllystämme voi päätellä. Täältä löytyy kaikenlaista Mielettömästä matikasta runsaaseen ja kohtalaisen kattavaan Aku Ankan taskukirjojen kokoelmaan. Tänään päätimme erilaisten mainosten ja katalogien innoittamina lähteä joulukirjaostoksille, mutta lopputulos oli pettymys: kutakuinkin kaikki etukäteen hankittaviksi suunnittelemamme teokset olivat joko tilapäisesti loppuunmyytyjä tai ilmestyisivät vasta lähempänä joulua. Kaikki toivekirjamme olisivat toki tänä vuonna saatavilla, kunhan malttaisimme tulla uusintaostoksille vaikkapa kaksi päivää ennen aattoa.

Mutta kun me emme malta! Toisaalta meillä ei ole aavistustakaan, olemmeko kaupoilla kirmailemassa vielä pari päivää ennen joulua vai valitsemmeko hälinän ja huiskeen sijaan sen, että istumme kaikessa rauhassa kotona lukemassa. Olemme vähän sellaisessa nyt tai ei koskaan -mielentilassa, koska jos lehtien välissä ja postipojan ihan erikseen kiikuttamana kotiin on tuotu jos jonkinlaista kirjaluetteloa ja -esitettä, niin olisi ihan mukavaa, jos niitä kirjoja saisi vaikka ostaa kaupasta, ei pelkästään ihailla mainoksessa.

Kovasti tynkäostosreissustamme sydämistyneinä kaivelimme tiedostoista esille tällaisen aika vanhan kuvan, jossa olemme kesätamineissa. Ette kai te oikeasti luule, että meillä on niin lämmintä, että voi olla ja elellä kukallisessa pikkumekossa? Siinä on muuten edessä valenappilista, mekossa on oikeasti takana tarrakiinnitys ja edessä pelkkä hämäys, joka koostuu pitsinpätkistä ja napeista. Purjon asu on rengaskuvioista trikoota ja ne renkaat ovat aika lailla isoja. Onneksi edes yksi saatiin osutettua tuohon etumukseen näyttämään siltä kuin paidassa olisi kaarroke. No ei ole, pelkkä visuaalinen harha sekin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti