lauantai 28. maaliskuuta 2015

28.3. Potta soikoon

 photo 0b6fb686-12f2-4ac1-a5c7-b8b7faa9e0d0_zpsmnvgtu25.jpg

Maailmassa on monta sellaista asiaa, joista me emme ole aikaisemmin tienneet ja joista tietoistuminen on aiheuttanut meille lähinnä kummastunutta hihitystä. Yksi täydellisin kikatuksen kohde on soiva potta, jonka kuvan kävimme varastamassa Fisher-Pricen sivulta. Mainoksen mukaan potta palkitse siihen pissaavan lapsen iloisella sävelmällä ja meidät se palkitsi villinvinkeällä ulkonäöllään.

Tämän luulisi olevan jokaisen pikkukansalaisen unelma. Mutta entä jos kyseinen lapsi ei pidä musiikista? Viaton vaipasta vierotettava istutetaan ankan syleilyyn ja pissan lorahtaessa onnistuneesti alkaa vimmattu musisointi, joka pelottaa lapsiparan niin, että hän seuraavat 20 vuotta karttaa sekä ankkoja että pottia. Tai päinvastaisessa tapauksessa lapsi ei suostu mummolassa lainkaan vessa-asiointiin, koska siellä on konventionaalinen manuaalinen keija, joka ei soi eikä laula. Siinä voi isoäiti olla ihmeissään, kun hän joutuu marakassit käsissä seisoskelemaan korvat hörössä vessan ovella, jotta voi ensilirahduksesta päästellä edes jonkinlaisia kannustuskappaleita. Ja mikä pettymys lapselle onkaan huomata, että perinteinen wc-istuin ei päästele mitään sulosointuja, vaikka mitä tekisi. WC-ankka kun ei ole soittorasia vaan raikastin.

Tai jos lapsi on juuri sellainen hassunhauska ja kekseliäs veijari, jollaiset äkkäävät aika nopeasti noin kymmenen uutta käyttötapaa esineelle kuin esineelle. Silloin tästä voi tulla vaikka koiraanruuaksi tarkoitettujen papanoiden säilytysastia tai tämän voi raahata pesuhuoneeseen ja soitella siellä suihkussa sydämensä kyllyydestä ilman, että täytyy nähdä muuta vaivaa kuin vesihanan avaaminen. Suunnittelija on aikuisessa yksinkertaisuudessaan olettanut, että tämä voi potan lisäksi olla myös koroke tai wc-supistaja, mutta miksi ihmeessä tässä ei voisi käyttää myös aurinkotuolina tai linnunpelättinä. Ennen varsinaista käyttöönottoa tämä on mitä mainioin kuolattujen korppujen, puoliksi syötyjen maissinaksujen ja suklaakeksimössön salainen loppusijoituspaikka.

Tunnustamme: meitä vaivaa vakava pottakateus, mutta yritämme päästä siitä eroon esittelemällä peikkolapsia viliseviä uimapukujamme. Tällaisia ei ole kenelläkään muulla kuin meillä.






1 kommentti:

  1. Kyllä on koreat simpparit! Hauska blogi kivoilla teksteillä. Toi potta on kyllä aikamoinen verme.

    VastaaPoista