sunnuntai 3. toukokuuta 2015

3.5. Kun vaatekaapissa ei ole mitään sopivaa päällepantavaa

 photo 7bcad7ec-62b1-4690-9ad4-98fe51630520_zpsbdrktmym.jpg

Se on tyttö.

Tietysti me odotimme innoissamme, kuka Yhdistyneen kuningaskunnan eli kotoisammin Englannin hurmaavan prinssi Georgen pikkusisarukseksi putkahtaa, jos nyt kuninkaallisista voi käyttää tuollaista verbiä. Nimeä prinsessalla ei vielä ole tai ainakaan sitä ei ole vielä rahvaalle kerrottu. Toivomme kovasti, että siitä tulee Prudence, joka on äänneasultaan melkein kuin Purjo. Siis jos haluaa ajatella lausumista aika laajasti ja kuulee huonosti.

Joka tapauksessa halusimme kovasti juhlistaa maailmaantuloaan, mutta eihän meille tietenkään tähän hätään sopivia vaatteita löytynyt. Prinsessaa ei sovi juhlia verkkareissa eikä edes kirjavissa trikoissa, koska prinsessat ovat pastellisia ja suloisia. Lopulta löytyivät nämä satiinimekot, joissa on satiini- ja sydännauhaa, pitsinpoikasta ja juuri sopivasti kankaan himmeää hohtoa osoittamaan, että iloitsemme kovasti pikkuruisen neidon syntymästä. Koska hän on kuninkaallinen, näytti hän jo ensimmäisissä valokuvissaan varsin nuppuselta toisin kuin rahvaammat lajitoverinsa, jotka tapaavat vajaan kymmenen tunnin iässä olla ryppyisiä ja laikukkaita.

Olemme kovasti kuningasmielisiä ja erityisesti prinsessamielisiä. Silti  meitä ei saisi kirveelläkään odottelemaan tuntitolkulla jonkun sairaalan sivuovella sitä, että näkisimme vilahduksen kuninkaallisesta hovikampaajasta ja jalkaraspinhaltijasta ja mitä kaikkia näitä hovissa tarpeellisia ammattikuntien edustajian nyt taas onkaan. Tuskin vaivautuisimme paikalle muutenkaan, koska televisiosta ja netin kautta voi seurata asioiden etenemistä paljon paremmilta aitiopaikoilta kuin puistonreunoista ja kadunviereltä. Mukavuudenhaluisina käperryimme nytkin sohvannurkkaan odottelemaan virallista tietoa kaikessa rauhassa. Ja tulihan se sieltä, juuri kun harkitsimme prinsessaleivoksen maistelua. Erinomainen ajoitus niin meillä kuin heillä.

 

2 kommenttia:

  1. Prudence olis hyvä :) Leonoora siitä tuskin tulee, vaikka se onkin nyt suosittu nimi, mutta ehkä Victoria?

    VastaaPoista
  2. Prudence olisi kyllä hieno. Olisipa minulla ollut aamulla satiinimekko.

    VastaaPoista