tiistai 3. toukokuuta 2016

3.5. Tänään paistoi aurinko

 photo 0fa38db4-32e7-414b-a36b-cf0bb7d1b0e5_zpsok4knmmn.jpg

Ja kaikki puhuivat vain siitä. Että onpa ihanaa ja kyllä on mukavaa ja nyt on kirkasta ja ties mitä. Siellä sitä sitten viipotettiin kaupungilla takit auki ja oltiin olevinaan niin ihmeissään, kun kevät on tullut.

Ihan tiedoksi: äsken oli vappu ja sitä seuraa toukokuu. Silloin on ihan tavallista, että aurinko paistaa, ei sitä tarvitse ihmetellä päivätolkulla ja olla kuin kyseessä olisi joku lottovoittoon verrattava ääriepätavallinen ilmiö. Ei ole mitään syytä riehaantua aivan valtavasti ja selittää kaikille mahdollisille kuulijoille, että tästä se lämmin jakso alkaa.

Jos on tähän asti ollut kylmä, niin on pukeutunut väärin tai sitten ei ole lämmittänyt kotiaan. Ja vaikka aurinko paistoi tänään melko lailla hehkuvasti, ei se kuitenkaan vielä lämmittänyt maata niin paljoa, että olisi kannattanut asettua istuskelemaan kylmille kiville.

Jos ette vielä ymmärtäneet, niin tämän päivän valitus kohdistuu auringosta änkyröimiseen. Saahan siitä valopallosta iloita, mutta se oli taivaalla jo viime kesänä, ei siis mikään kovin uusi keksintö. Asuvalintamme yhdistyy löyhästi ajatukseen siitä, että kesä on tulossa eli esittelemme uimapukujamme ja kylpytakkejamme aidossa kylpyhuoneympäristössä. Ulos emme näissä vielä uskaltaudu, koska kevät keikkuen tulevi. Suomennettuna koskaan ei voi olla varma, milloin on seuraava virkistävä keväinen räntäsade ja kalsea pakkaspäivä.

 

2 kommenttia:

  1. No sittenhän parutaan heti, että "TAKATALVI!" jos on vähän aikaa lämmintä ja sen jälkeen normaaliin keväiseen tapaan sataa hieman räntää.

    Katoin pikkukuvasta, että nyt on Pirjo ja Purjo alkaneet valelääkäreiksi...

    VastaaPoista
  2. Kyllä me nauroimme kippurassa! Että valelääkäreitä. Sitten huomasimme, että toden totta, äkkiä kun vilkaisee, niin noinhan sitä voisi ajatella :-)

    VastaaPoista