lauantai 13. kesäkuuta 2015

13.6. Heja prinssilliset häät, täällä ollaan jo valmiina

 photo 174fd284-744c-4a77-8647-f64ca07ec48a_zpsf5dqwluz.jpg

Asettelimme itsemme sireenipensaan varjoisalle puolelle ja huiskimme täältä vallan vimmatusti päivän hääparille, joka on jo käynyt läpi ties mitä illallis- ja puheseremonioita yhdistettynä yölliseen biletykseen. Lehtitietojen mukaan eilen (tai tänään) on juhlittu aamuneljään asti, joten täytyy toivoa, ettei Neito Sofia Hellqvistin hääkampausaika ole kovin varhain aamulla.

Me olemme tunnetusti erittäin kuningas- ja prinssimielisiä ja lisäksi erityisen paljon Sofia-mielisiä, joten tänään on meidän kesämme kohokohtajuhla. Tukholmassa on kehitelty erityinen prinsessaleivos juhlistamaan häiden odotusta, ja koska siinä on vaaleanpunaisen eri sävyjä, niin mekin etsimme omasta mielestämme tilanteeseen sopivaa juhla-asustusta. Tosin missään etikettikirjassa ei sanota, että vaatteet pitää soinnuttaa syötäviin, mutta prinsessaleivokset ovat aina sen verran makoisia, että niistä voi etsiä myös mekkojensa värikartan aineksia.

Pirjon mekko on valkoista ihan aitoa morsiussatiinia ja sitä koristaa paljettinauha, joka oikeassa valossa heijastaa hempeää vaaleanpunaista. Purjolla on muuten punertavassa mekossaan tehosteena ruusukuvioista organzaa tai mitälie ohutta kangasta, joka kuultaa viehkosti läpi. Mekko on kauttaaltaan vuoritettu. Sireenit puolestaan ovat jotain ikivanhaa lajiketta, joka kukkii miten kukkii minäkin vuonna. Nyt on vaihteeksi varsin kukallinen hetki, mutta onpa tässä ollut aikoja, jolloin se on suostunut pursuamaan kukkaterttuja vain muutamalla oksalla.

Paljon onnea sinne Ruotsinmaalle. Toivotaan, että aurinko paistaa ja juhlavierailla on mukavaa. Me istumme television ääressä ja arvostelemme ihan jokaisen vaatteen ja ilmeen ja olemme iloisia, että yksikään kameramies ei tule kuvaamaan mahdollista haukotteluamme.

1 kommentti:

  1. Yllätys, yllätys, juhlavalmistelut käynnissä täälläkin - ette varmaan olisi arvanneetkaan... ;o)
    Ajoitimme lomareissumme sopivaa juhlarekvisiittaa hankkiaksemme, mutta järkytyksekseni en löytänyt oikein mitään soveliasta. Samoin kävi 2 vuotta sitten Hälsinglandin ja Gästriklandin herttuattaren, prinsessa Madeleinen avioituessa Chrisinsä kanssa. Niin epäreilua, että vain Victoria sai krääsäkauppiaat liikkeelle!! ;o)

    VastaaPoista