lauantai 18. heinäkuuta 2015

18.7. Kasvattakaa itse omat mansikkanne!

 photo c8ae514e-520e-4f66-aaf8-ea1888c356dc_zpsf5avcus8.jpg

Koska mansikat eivät löydä tietään luoksemme, päätimme me etsiytyä kotimansikoiden seuraan. Tässä saatte ihastella meidän kasvatustyömme tuloksia eli aitoja ja erittäin luomuja puolivillejä ahomansikoita. Ihan kesyiltä nämä näin vieressä istuen tuntuvat, mutta alunperin kyseinen lajike lienee karannut joltain oikealta mansikkamaalta. Tätä voisi pitää  sellaisena vaarallisena vieraslajina, joka pitäisi nyhtää juurineen maasta ja antaa tilaa jollekin maatiaisemmalle lajikkeelle. Eipä uskoisi, että näinkin viattomalta näyttävä kasvi on oikeastaan valheella ja viekkaudella tunkeutunut puutarhapiiriimme ja osuttanut itsensä kaikille niille paikoille, joissa ei ruohonleikkurilla tasaisin väliajoin ajella.

Meillä kasvaa mansikoita siellä täällä pitkin pihaa vähän joka koivun juurella, mutta valitettavasti räkätit ja muut harmilinnut käyvät syömäpuuhissa ennen kuin me ennätämme apajille. Tänään älysimme, että rastaat ovat tosissaan aloittaneet herukoiden popsimisen, joten viritimme verkkoja kuin toiveikas kalastaja ikään. Tosin harras huokauksemme sen puolesta, että kukaan ei jäisi verkkoon kiinni, koska meistä on inhottavaa irrotella itsensä henkihieveriin hirttäneitä lintuja nailonkasasta. Vaan ymmärsivätkö linnut, että heidän parastaan me vain halusimme? Ehei. Ennen kuin kymmenen minuuttia oli kulunut, rääkyivät linnut viereisen omenapuun oksilla kuin moittien sitä, että heidän herkkupöytänsä suljettiin.

Vaihteeksi voisitte muuten katsoa vaatteitamme suurta mielenkiintoa tuntien, sillä nämä ovat syysmallistomme ensimmäisiä helmiä. Kyllä, meillä on ihan oikea syysmallisto ja marraskuumallisto ja nyt kyllä päästään näistä tilkuista eroon -mallisto. Kankaat ovat kangaskauppa Wexleristä ja sävyt hieman pastellipuuteriset, kuten syksyllä pitääkin olla. Pirjolla on flanelliliivihame, jossa on japanilaistyylisiä pipopäisiä hahmoja (vaikuttaapa tämä todella typerältä näin kirjoitettuna) ja Purjon mekossa on yhdistelty puuvillaa ja flanellia, joissa on kuvioina saman valmistajan samoja viidakon asukkaita. Tosielämässä tämä on niin nätti, että samanlaisia voisi olla myös noin metrisille ihmisille.

1 kommentti: