lauantai 4. heinäkuuta 2015

4.7. Kesäflunssa

 photo 1c74369c-f759-41b5-9ccf-39d91996cfde_zpss5ne3bkq.jpg

Ulkona on hirmuinen helle, ihmiset pukeutuvat niin kepeästi kuin kehtaavat ja aurinko porottaa puolipilviseltä taivaalta niin, että muovimme sulaisi, jos olisimme ulkona. Vaan emme ole, koska meillä on klassinen kesäflunssa. Sen ansiosta kääriydymme paksuimpaan mahdolliseen huopaan ja palelemme ja tärisemme kuin horkassa. Lisäksi pärskimme, yskimme, niistämme ja huokailemme niin, että itseäkin ärsyttää. Niskaa särkee, päätä pakottaa, keuhkoissa rohisee ja nenä muistuttaa mansikkaa. Siksi laitoimme tällaiset ajankohtaiset asut päällemme, jotta ette huomaisi keskellä kasvojamme helottavia liialla niistämiskäytöllä olleita sieraimia.

Meistä on vähän epäreilua, että sairastuimme juuri nyt. Ei siksi, että erityisemmin olisimme kaivanneet kuumia kesäpäiviä, vaan siksi, että sairaana ei jaksa tehdä mitään. Ei edes olla tietoisesti jouten, koska todella mielellämme vaivumme tämän tästä täyteen tiedottomuuden tilaan ja kuorsaamme autuaan tietämättöminä siitä, että nuhan ansiosta osaamme soittaa nenällämme todennäköisesti saksalaisperäisiä marssikappaleita. Itse emme niitä kuule, koska nukumme sairaan sikeästi, mutta aina valpas lähiympäristö on meille kertonut metelimme pitävän tarvittaessa hereillä vaikka kokonaisen kerrostalon. Onneksi emme asu semmoisessa, joten kipakka kuorsauksemme on toistaiseksi karkottanut talon läheisyydestä pois kaksi oravaa, noin sata naakkaa ja kolme pesällistä räkättirastaita. Jos meiltä kysytään, niin joutivatkin lähteä.

Asujemme mansikkakangas muistuttaa siitäkin, että aikaisempina vuosina olemme tässä vaiheessa täyttäneet vatsamme ja pakastimen punaisilla herkuilla. Toistaiseksi mansikat ovat kypsyneet sitä vauhtia, että viiden kilon laatikolla on aivan liian korkea hinta. Puolalaisiin tuontimarjoihin emme ole erehtyneet koskemaan, koska haluamme ostaa sellaisia mansikoita, jotka on poimittu ostopäivänä eikä viikko sitten. Lisäksi meistä tuntuu kovin epäreilulta ajatus siitä, että syömämme mansikka on matkustanut enemmän kuin me. Lähiruuan ideana on ostaa vain sellaista, mikä ei ole reissannut enempää kuin syöjänsä.  

PS. Tänään on Jaren synttäripäivä, onnea.


3 kommenttia:

  1. Oi voi, paranekaa pian!
    Meillä on soitettu kans nenämarsseja siinä määrin, että toinen on joutunut nukkumaan eri huoneessa.

    VastaaPoista
  2. Mikä ihana mansikkamekko! <3

    Ei varmaan ole myynnissä?

    VastaaPoista
  3. Mekko on jo lähtenyt uuteen kotiin, liivihame ja raitapaita löytyivät kaapista siististi viikattuina. Kyllä ne voi myydäkin, jos on semmoinen ostosolo.

    VastaaPoista