torstai 14. maaliskuuta 2013

14.3. Miinus 28 astetta

 photo c507a11c-eada-4998-ac11-fafcb1cd19f6_zps29d8e8ce.jpg

Viime yönä luonto yllätti meidät hurjistunein pakkaslukemin. Jo monena aamuna kurkku suorana rääkyneet linnutkin olivat nyt niin kuurassa, että niistä ei lähtenyt pihaustakaan. Pihaan palanneet naakat loistivat poissaolollaan eli ne ovat ehkä palanneet vähäksi aikaa jonnekin lämpöisempään. Hyvä niin, me emme naakoista pidä.

Kuvassa meillä ei ole sukkia, mutta on edes pipot mallia potta. Pirjolla on mansikkatrikoinen paita, jonka piti tuoda mieleen lämpö ja kesä. Eipä tuonut, mutta jostain syystä piti ehdottomasti saada lettuja ja mansikkahilloa.  Purjo valitsi aina varmaa mariraitaa.

Öisten huippupakkasten ansiosta olemme kerrankin voineet päivällä nauttia keväthangista, mutta niin ovat jäniksetkin. Jos jollain sattuisi olemaan yksi ylimääräinen ilves, niin sen voisi lähettää tänne meille pitämään kurissa villien pitkäkorvaisten lauma. Syksyllä suojatut omenapuumme ovat saaneet vierelleen lumeen papanoiden parven, joka kertoo siitä, että jänikset ovat viettäneet monta hauskaa juhlaa näykkien kohtalaisen korkealle kohoavia oksia. Me kun emme tajunneet, että juuri tänä talvena puut pitäisi jänisten varalta huputtaa suunnilleen latvaan asti.

Emme ole ihan varmoja siitä, pitäisikö olla tyytyväinen luonnon omasta täsmälannoituksesta vai pitäisikö sittenkin käydä virittelemässä omenapuiden oksiin pelottavia foliopapereita liehumaan tuulessa. Tuskin ne toimisivat, sillä jänikset luulisivat kuitenkin, että olemme järjestäneet heidän kunniakseen riehakkaat festivaalit tai vähintäänkin toivotamme ne tervetulleiksi iloisin liputuksin. Koska meistä ei ole jänispaistin saalistajiksi, voisi peto tai kaksi käväistä ohimennen puutarhan puolella vähän pelottelemassa turhan rohkeiksi ja röyhkeiksi äityneitä pupujusseja.





1 kommentti:

  1. Kokeilkaa niitä käytettyjä sukkahousuja. Tai käyttämättömiä, joihin on sullottu koirallisen tuttavaperheen nurkista (tai imurin pölypussista) kerättyjä koirankarvoja. Niitä sitten kietomaan runkoihin ja roikkumaan oksista...

    Meillä ei oo paljoa jäniksiä, mutta niitä naakkoja kyllä. En miekään niistä niin välittäs, mutta pakko on ollu ruveta sietämään, kun ei voi koko aikaa olla heiluttelemassa ikkunaverhojakaan, kun ne käy syömässä pikkulinnuille tarkotettua sapuskaa.

    VastaaPoista