torstai 20. kesäkuuta 2013

20.6. Uusmuotoisia juhannustaikoja

 photo f537489e-4caf-41c1-8166-2c579f22edc3_zps41781a97.jpg

Juhannus on ihan kohta täällä. Moderneina nukkeina päätimme ehdottaa muutamaa uudenlaista juhannustaikaa kaikille niille, jotka ovat kyllästyneet viskomaan vihtoja saunan katolle tai kieriskelemään ruispelloissa. 

Juhannustaikojen perusytimenä on saada selville jotain tulevasta puolisosta. Koska nykyisin ei ole aikaa odotella kuukausitolkulla, pitää nykytaikojen vaikutusten näkyä mielellään jo kuluvan kvartaalin aikana. Siksi ehdotamme, että puolisoa kaipaava sinkku päivittää Facenbookiin, että on lähdössä koko juhannukseksi maalle tai ainakin kauas pois, ja asunto arvotauluineen jää vallan autioksi. Samaan syssyyn kannattaa harmitella sitä, miten ilmastointi ei toimi, joten on pakko jättää olohuoneen ikkuna raolleen, ettei koko huoneisto homehdu tai läkähdy.

Sitten vain sivellään olohuoneen ikkunankarmi supertarttuvalla liimalla, jätetään ikkuna auki ja asetutaan olohuoneen sohvalle istumaan. Siinä sitä sitten odotetaan, että Vasili tai Traian (nimet ihan suoraa poliisin arkistosta) saapuu ryöstöretkelle. Kannattaa kuitenkin muistaa, että itsepuolustukseksi ei kovin kummoisia asioita ole luvallista tehdä edes omassa kodissaan, joten paistinpannulla ei saa  kevyestikään napauttaa takaraivolle tai sumutella pippurisumutteella. Sen sijaan saa soittaa hätäkeskukseen, josta laitetaan tietoa virkavallalle. Jos käy oikein hyvin, poliisi ennättää paikalle jo saman päivän aikana ja vie roiston mennessään. Sen jälkeen voikin toivoa, että oikeudenkäynti järjestyy oikein nopeasti ja että ryöstäjä jää suomalaiseen vankilaan, jonne voi joka toinen päivä lähettää rakkautta tihkuvan kirjeen. Siellä pysyy sulho telkien takana, ja jostain meille tuntemattomasta syystä vangit ovat kirjeenvaihtokaveritoivelistan kärjessä.

Toinen huomenna kokeilemisen arvoinen taika voisi olla moderni versio ruishalmeessa kieriskelylle. Kaupungeissa on kaikenlaisia suihkulähteitä, jotka suorastaan huhuilevat juhannusöisiä kylpijöitä. Uudistetussa taiassa mennään uiskentelemaan suihkulähteeseen ja odotellaan siellä sulhon saapumista. Toisaalta ei kannata värjötellä vedessä kovin pitkään, koska jos käyttää runsaasti vaahtoavaa suihkusaippuaa, joutuu aika pian korvaamaan vaahdon vesikiertojärjestelmällle aiheuttamat vauriot, jos joku kateellinen soittaa poliisit paikalle.

Kolmaskin uudistaika nojaa ikivanhaan perinteeseen. Aikoinaan piti kerätä tyynyn alle seitsemän erilaista kukkaa, jotta saattoi nähdä unta tulevasta sulhostaan. Nykytrendin mukaisesti kerätään seitsemän erilaista kierrätystölkkiä, joita juhannuksen jälkeen palauttaessaan saattaa kohdata palautusautomaatin luona uuden kumppanin. Ja jos niin käy, että siellä ei ole ketään mielenkiintoista pullonpalauttajaa,  saa ainakin muutaman lantin, joilla voi ostaa suklaata, josta taas tulee hyvä mieli.

Me olemme pukeutuneet ruskeanturkooseihin vaatteisiin, joissa seikkailevat niin apinat kuin hevosetkin. Lisäksi meillä on mukana kuvassa aamiaissetti, josta ei löydy pohjasta mitään logoa. Epäilemme vahvasti, että se on piraattituote. Näitä on kai tarkoitus käyttää vaikka silloin, kun haluaa syödä aamu- tai iltapalaa television ääressä. Meidän mielestämme tällainen kokonaisuus ei ole mistään kotoisin, koska lautasosalle mahtuu korkeintaan yksi voileipä.

  photo 6070e9ea-89b4-4fe5-9eca-3b7e54efc99a_zps8a30db47.jpg


1 kommentti:

  1. Kiitos vinkeistä, täytyypä illan mittaan arpoa että minkä tästä toteuttaisi! Hauskaa juhannusta!

    VastaaPoista