keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

26.6. Lämpöennätyksiä ja turhaa jorinaa


 photo 4bad2a91-3271-438e-a0f9-27d2e5e476f9_zps0c9761c4.jpg

Suomessa on nyt tukehduttavanläkähdyttävän kuuma, mutta siitä ei saa valittaa, koska lämmöstä tulee nauttia, sen verran epätavallista tämä on näillä leveysasteilla. Miksi ihmeessä talvella ei saa 40 asteen pakkasella ilmoittaa, että nyt loppuu uikutus kylmyydestä ja jäätyvästä nenänpäästä, koska pakkasesta tulee nauttia, sen verran harvinainen sääilmiö se on maapallon tasolla. 

Olemme tällä viikolla seuranneet säätiedotuksia ja -ennustuksia erityisen tarkasti, sillä lauantaina on The Juhla, johon tosin emme ole saaneet virallista kutsua, mutta emme anna sen haitata itseämme. Kuokkavieraistaan pidot tunnetaan vai miten se ikiaikainen sananlasku taas menikään. Aiomme ujuttautua tavalla tai toisella kesän näyttävimpään seurapiiritilaisuuteen, joskin vaatepuoli on edelleen mietinnässä. Pukeutuako prameammin kuin juhlakalut vai tyytyäkö johonkin tyylikkääseen ja hillittyyn? Itsemme tuntien mitä enemmän kimallusta ja röyhelöä, sen juhlavampi mieli, joten voi olla, että joku kermakakkumekko kaivetaan kaapin perukoilta ihasteltavaksi. 

Päivän astia eli Kermansaven Oliivi-kahvikuppi ei tiedä juhlasta mitään, koska se on arkinen ja tylsä. Näistä kupeista tarjotaan kahvia niille vieraille, joista ei kovin isosti välitetä, mutta muodon vuoksi katetaan pöytä ja ollaan olevinaan ilahtuneita siitä, että tulivat. Nämä eivät oikein tiedä, että ollako vanhanaikaisia kuppeja vai sittenkin melkein kuin mukeja, koska näistä voi tarjota kahvia myös ilman asettia. Tämän astiaston kanssa tulee käyttää jotain supertavallista ja mitäänsanomatonta lusikkaa, suosittelemme esim. Savonia-sarjaa. Ja jos ei lusikkaa löydy, sointuu näihin varsin hyvin myös jäätelötikku. Tosin mielellään sellainen, josta kahvinhämmentäjä itse on ensin syönyt ne jäätelöt ympäriltä pois.

Ai niin nämä meidän vaatteemme. Näissä on käytetty Marimekon Unikkoa, vaikka me sen Ihamuotilan tempausten jälkeen olemme ajatelleet boikotoida koko puotia. Mennä nyt sulkemaan Sulkavan tehtaanmyymälä ja muukin marimekkotoiminta siellä - se on niin tyhmä teko, että melkein kutsuisimme imbesilliksi, ellei sitä voitaisi tulkita kunnianloukkaukseksi. Joten emme kutsu. Mutta emme kutsu meille kyläänkään, joten turha kuvitella, että edes Oliivi-kahvikuppia vuokseen esille otettaisiin. Ja jos sattumalta otettaisiinkin, niin lusikkaa ei annettaisi vaan hammastikku, jolla ensin vähän tökkisimme häntä epäystävällismielisesti. 

Nämä ovat siis liivihameita, joissa Pirjolla on yhdistetty kahta erikokoista kukkaa, Purjolla pelkkää miniunikkoa. Yleensä meillä on liivihameiden alla puserot, mutta tällä säällä niitä ei tarvita.


 photo 20de91bd-74a6-4943-afcf-e9940933ed2c_zpsd1ba0364.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti