maanantai 11. marraskuuta 2013

11.11. Saako lukiolainen käydä välitunnilla Lidlissä?

 photo 954f08f4-c0fc-4467-acb9-941bd2994f0b_zpsa4f33bca.jpg

Otsikkoon sisältyy päivänpolttava kysymys. Eräässä kaupungissa (joka ei halua nimeään julkisuuteen ja ymmärrämme täysin, että miksi ei) on ensin paikallinen oppilaitos kieltänyt oppilaitaan käymästä välitunnilla kaupassa ja sen jälkeen paikallinen saksalaissyntyinen puoti on ohjannut välipalatarpeita hankkineet lukiolaiset pois tiloistaan vedoten siihen, että koulun kanssa on asiasta sovittu. Hus pois senkin alaikäiset asiakkaat! Koululaisen tai opiskelijan ei ole suotavaa käydä kaupassa murkinanhankinnassa ennen kuin kello kilkahtaa 14 kertaa, koska koulu tarjoaa ravitsevan ja vitamiinipitoisen kouluruuaksi kutsutun mössön, jota ei sovi ylenkatsoa hakeutumalla einespizzan pariin. Toisena kiellon perusteena on halu rauhoittaa kauppa oikeille ostajille: ryhmästä meluisia koululaisia syntyy hyvin vähän katetta ja erittäin paljon häiriötä.

Ottamatta nyt kantaa sen enempää siihen, onko 17 vuotta täyttänyt henkilö riittävän iäkäs tietämään, tarvitseeko hän välipalaa koulupäivänä, joka kestää klo 8.00 - 16.00 tai ottamatta kantaa siihen, tulisiko koulun jotenkin tukea verensokerin kohtalaista tasaisuutta tilanteissa, joissa koulupäivän aikana ei kaupassa saa käydä, ulotamme tämän ajatusrakennelman täysin teoreettisesti muihinkin häiritseviin kansanosiin. 

Haluamme, tai siis oikeastaan vaadimme, että lapsiperheet eivät käy kaupoissa klo 15.00 - 18.00 välisenä aikana. Heistä lähtee huomattavasti enemmän ääntä kuin kolmesta lukiolaistytöstä tai laumasta juuri ja juuri 12 vuotta täyttäneitä poikia. Lisäksi lapsiperheet vievät erittäin runsaasti tilaa meiltä tosiostajilta ja viettävät turhauttavan kauan aikaa kassalla latoessaan siihen hihnalle kaikenlaista turhaa pientä tilpehööriä, jota kukaan oikea asiakas ei missään nimessä menisi ruuhka-aikaan ostamaan. Toivomme, että kauppiaat laittavat oville isot kyltit, joissa ilmoitetaan, että lasten kanssa kauppaan aikovat ymmärtävät noudattaa tätä aikarajoitusta, joka on meidän kaikkien kuluttajien hyödyksi.

Seuraavaksi esitämme, että eläkeläisiltä kielletään kaikenlainen pankkiasiointi klo 11.00 - 13.30 välisenä aikana sekä klo 15.00 jälkeen, jos nyt joku pankki sattuu siihen aikaan vielä asiakkaita palvelemaan. Havaintojemme mukaan seniorikansalaiset ruuhkauttavat rahalaitokset ikävällä tavalla juuri silloin, kun työssäkäyvät yrittävät pankissa asioida. Eläkeläisistä syntyy myös arvaamaton määrä meteliä, kun rollaattorien pyörät kirskuvat ja epäkuntoiset kuulolaitteen vinkuvat. Sellainen äänisaaste on omiaan karkottamaan kaikki ne asiakkaat, jotka haluaisivat keskustella sellaisista tärkeistä asioista kuin pankin omat kiskurihintaiset rahastot ja pitkäaikaiset matalakorkoiset sijoitustilit.

Kolmanneksi tahdomme, että kaikki isot autot pysyvät kaukana siitä osasta parkkitaloa, jossa meillä on tapana säilyttää omaa kulkupeliämme kerhopäivän aikana. Isot autot levittäytvät parkkiruutuun niin, että viereisessä ruudussa tuntuu ahtaalta ja epämukavalta. Lisäksi monsteriautojen kuljettajat ovat pääsääntöisesti isoja ja äänekkäitä korstoja, joista syntyy häiriötä muille asiakkaille jo pelkän näköhavainnon perusteella. Haluamme siis kieltää heidätkin.

Asuvalintamme ei tänäänkään liity mielipiteisiimme. Olemme vaihteeksi ottaneet pinkit fleecehaalarit joissa on vaihteeksi pallokuvio. Tuntuuko tutulta? Tänä talvena pallot ja pilkut ovat ehdotonta muotia etenkin meillä 43 cm mittaisilla. Te muut saatte tyytyä tylsiin yksivärisiin asuihin.

1 kommentti:

  1. Huomasittekos, Downton Abbeyssa taas ehdotettiin teen juontia, heti kosinnan jälkeen!

    VastaaPoista