perjantai 15. marraskuuta 2013

15.11. Pirjo ja Purjo pettyvät ja päätyvät postimyyntiasiakkaiksi

 photo 1cf41542-6abc-4302-8ff3-d5e09a448164_zpseec133d1.jpg

Me halusimme pitkästä aikaa kilkutella puikkoja eli tehdä neuletyötä. Malli löytyi lehdestä ja jännittynein mielin etsimme googlen avulla paikallista lankakauppaa. Kaukana ovat ne ajat, kun jokaisen osuuskaupan leninkiosaston vierestä löytyi hyllytolkulla villalankoja ja myssytarpeet sai ostettua maitokauppamatkalla. Nyt paikallinen Anttilankin tarjoaa vain muutamaa Novitan perusmallia, mutta meidän mielemme kaihosi Rowan Angora Hazea. Oli siis suunnistettava laajemmille apajille tai vähintäänkin lankoihin erikoistuneeseen liikkeeseen.

Lankakaupan katuosoite löytyikin ja me kipimme sitä kohti miettien, että roosaa vaiko vihreää lankaa. Saimme miettiä aika kauan, sillä kauppa ei ollutkaan paikallaan vaan muuttanut muualle. Nähtävästi he olivat unohtaneet päivittää nettisivunsa, koska niiden mukaan osoite oli tismalleen oikea. Siinä me seisoimme pölyisen näyteikkunan äärellä hieman pöllämystyneinä. Ei luotu aloitussilmukoita sinä iltana, koska ei ollut lankaa.

Emme lannistuneet, vaan teimme muutamana iltana salapoliisitöitä ja facebookin avulla saimme selville uuden osoitteen ja sen, että puodissa oli vast'ikään pidetty avajaiset. Tiedossa oli tarjouksia! Lähdimme varta vasten toiselle puolelle kaupunkia ja löysimmekin oikean oven, mutta juuri sinä päivänä se oli tanakasti lukossa, koska muutto jatkui vielä jonkun osittain keskeneräisen remontin takia. Turhaan liiskasimme nenämme kaupan oveen ja yritimme katsoa, löytyykö juuri sitä toivomaamme lankaa jostain hyllystä.

Tänään päätimme, että nyt tai ei koskaan eli suuntasimme jälleen kohti lankakauppaa. Hienoa ajatus, mutta toteutus ei toiminut vieläkään, sillä tänään puoti oli suljettu siksi, että väki sieltä oli siirtynyt Tampereelle kädentaitomessuille. Varmasti heille todella mukava asia, mutta meille se oli seikka, joka katkaisi kamelin selän. Niin mielellämme kuin teemme ostokset paikallisista palvelevista pikkukaupoista, niin nyt näyttää siltä, että joku korkeampi voima ei halua meidän siellä asioivan. 

Äsken naputtelimme lankatilauksen nettikauppaan ja nyt odottelemme muutaman viikon, että saamme paketin kotiin asti. Jostain syystä suomalaiset nettipuodit ovat äääääärettömän hitaita, mutta emme me nyt niin hienoja ole, että tilaisimme 200 g angoralankaa jostain Brittein saarilta, mistä sen saisi parissa päivässä. Lankakaupan omistajalle tiedoksi: me yritimme ihan tosissamme tulla ostoksille, joten ihan turha vuoden kuluttua antaa lausuntoja siitä, miten asiakkaat eivät vaivaudu kauppaan vaan ostavat ties mistä postimyynneistä. Me kannatamme helppoutta, ja jos ostoksille pääseminen tehdään näin hankalasti, niin jopa itsepäisin asiakas lannistuu.

Vaatteina meillä on talvipastelliset aplikaatioilla koristellut trikoopaidat ja harmaat collegekangashousut. Paitakangas on muistaaksemme Marimekkoa, housujen kankaiden hankintapaikasta meillä ei ole sitten niin mitään käsitystä. Näissä asuissa ei ole tarkoitus ottaa kantaa yhtään mihinkään, mutta omasta mielestämme näytämme näissä kohtalaisen somilta.

1 kommentti:

  1. Myssytarpeet löytyy kyllä ihan Valintatalostakin, jos ei taho just Rowan Angora Hazea :)

    VastaaPoista