lauantai 2. marraskuuta 2013

2.11. Klassista pilkkua ja raitaa

 photo 55705e76-c01c-4682-8207-c93f2133650e_zpsf29eae9a.jpg

Kun meillä on kiire, kuten nyt, tyydymme leikkimään, että tämä on pelkästään tyyliblogi, jossa tosin esitellään nukenvaatteita, mutta emme anna sen häiritä itseämme. Jos se on jollekin satunnaiselle lukijalle liikaa niin ihan tiedoksi: missään ei ole määritetty, että tyyli kuuluisi vain niille, joilla on mittaa puolitoista metriä tai enemmän.

Raidat ja pilkut ovat aina muodissa, joten laitoimme vaihteeksi päällemme jotain oikein tavallista ja huomaamatonta, mutta samalla klassista ja melkein tilaisuuteen kuin tilaisuuteen sopivaa. Purjon tunika helmaröyhelöineen yrittää esittää nyt niin muodikasta peplumpuseroa jossa tavalliseen puseroon ommellaan vyötärölle volanki eli liehuke, joka on juuri niin pitkä, että se peittää takamuksen. Tämä taitaa olla vähän pitempi.

Pirjo luottaa raidan lumoon. Vaihteeksi neljä eri väriä tuovat jotain uutta vaatekomeroomme, joka on aika täynnä Marimekon tasaraitapuseroita suunnilleen seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. Nämä kapeat raidat sopivat aika hyvin tällaisille tasan 43 cm mittaisille malleille, koska jos raita on leveä ja nukke lyhyt, voi käydä niin, ettei sitä asua edes tajua raidalliseksi, koska koko vaatteen saa yhdestä raidasta. Toisaalta taas kapea raita oikein pitkän ihmisen päällä antaa sellaisen vaikutelman, että kyse ei ole raidoista lainkaan vaan huonosti meleeratusta pinnasta.

Kyllä se kiire meilläkin jossain vaiheessa hellittää, mutta juuri nyt näyttää siltä, että emme ehdi kovin aktiivisesti teitä ilahduttamaan. Harmi.



 

4 kommenttia:

  1. Herramunjee, en ole edes käsittänyt, että kaapissani roikkuu muutama peplumpusero!! Inventoin kymmenvuotiset mariraitani, osasta jopa luovuin - ja tilalle tuli peplumeja. Niitähän pitää hankkia sitten lisää, kun nyt tietää, mitä kysyä. :o)

    VastaaPoista
  2. Ihania vaatteita näillä nukeilla, en oo varma et ootko tehnyt ne itse, mutta jos oot (niinkun varmaan ootkin) niin voisitko laittaa kaavat tänne tai sit kertoo et mistä oot ottanu ne kaavat? :) Ku oon tekemässä kummitytölleni nukkejen "äitiys pakkausta" ja tarkotus olisi tehdä vaatteet ym.. itse .

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Valitettavasti meillä ei ole tarjolla kaavoja, sillä noin 3000 vaatteen kokemuksella ompelijamme osaa nykyisin jo aika hyvin leikellä kankaita täydellisessä summamutikassa. Hyvä kaavakirja on Anne G Gaaserudin Nuken omat vaatteet ja Suuri Käsityökerho -lehdissä vuosina 2004 - 2009 on ollut käyttökelpoisia kaavoja, mutta aivan viime vuosina emme muista, että malleja kaltaisillemme tyyliblogisteille olisi siinä lehdessä ollut. Muistaaksemme Burdalla on myynnissä nukenvaatteiden kaavoja, mutta emme ole asiasta satavarmoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania kaavoja löytyy osoitteesta Wollyonline.com. Olen tilannut ja ommellut.

      Poista