sunnuntai 2. helmikuuta 2014

2.2. Hyvää kaksostenpäivää

 photo 41db3acc-c747-42eb-9048-7b0ff19792f8_zps5664b5f4.jpg

Kyllä, juuri tänään eli 2.2. juhlivat kaksoset omaa erityistä päiväänsä. Vaikka emme varsinaisesti kuulu moiseen kunnioitettavaan ryhmään, päätimme kuitenkin ilahduttaa itseämme osallistumalla siihen pukeutumalla kerrankin tismalleen samalla tavalla kukallisiin vakosamettiliivihameisiin ja neulospuseroihin. Salamavalo vääristää värejä sen verran, että ette ikinä saa tietää mekkojen olevan oikeastaan punertavia eikä tuollaisia laimean kylmänkalsean lilahtavia.

Kalenteri on täynnä kaikenlaisia joutavanpäiväisiä juhla- ja teemapäiviä, mutta kaksosten oma sunnuntai kyllä puolustaa paikkaansa. Ja nimenomaan kaksosten oma päivä, ei heidän raskasta tuplataakkaansa valittavien vanhempiensa urputuksen kunniaksi keksitty rieha. Kaksosuus kun on jotain ihan muuta kuin kaksosten vanhemmuus, vaikka omaan erinomaisuuteensa tikahtuvat isät ja äidit  niin mielellään haluavatkin kunnian lastensa erityisyydestä itselleen ottaa ja siten kohottavat itsensä täysin perusteettomasti jalustalle.

Kaksosia syntyy vuosittain suunnilleen kaksi paria päivässä, joten tänään juhlijoita on paljon enemmän kuin vaikka Markkuja (joilla on jopa omat kokoontumisajonsa) tai Aleksis Kiviä (joka on saanut liputuspäivän). Valitettavasti emme ole huomanneet minkään tahon sponsoroivan tätä päivää, joten nyt olisi erinomainen hyvän tahdon osoittamisen paikka. Joku taho voisi tarjota kaikille alaikäisille kaksosille vaikka jäätelöt ja täysi-ikäisille ihan tasapuolisuuden vuoksi älypuhelimet. Tämä ehdotus on täysin vapaasti käytettävissä, vaikka toki on tunnustettava, että lähdemme mielellämme moisen kampanjan keulakuviksi.

Vielä kerran suunnattomasti onnea, iloa ja riehakasta mieltä kaikille todellisille kaksosille. 



 

1 kommentti:

  1. Luulis kaksosten syntymisen lisääntyneen jossain määrin hedelmöityshoitojen seurauksena, kun niitä munasoluja pannaan hormooneilla tulemaan ihan sikana ja koeputkestakin kai laitetaan varmuuden vuoksi useempi kohtuun kasvamaan.
    Ja se mahdollisuus kaksosiin on kuulemma periytyvää... mun pappa oli kaksonen (Viljo ja Valio) ja sen lapsista yhdet tytöt syntyi kaksosina, toisen kaksostytön lapsi sai kaksospojat, jotka molemmat sairastaa duchennen lihasdystrofiaa. Varsinainen lottovoitto.

    VastaaPoista