perjantai 4. huhtikuuta 2014

4.4. Perjantaipullon sijainen

 photo f6329f1b-6984-4099-b086-759525c425de_zpsd93bea18.jpg

Toiset ostavat viikonlopun kunniaksi perjantaipullon tai -puseron, mutta meidän ompelijamme kipittääkin ruokatunnilla kangaskauppa Wexleriin ja ostaa sieltä perjantaipuuvillan. Käsittämätöntä, miten ehdottomassa kankaidenostokiellossa oleva ihminen voikin vajota alas ottaen huomioon, että ompeluhuone pursuaa jo nyt ompelemattomia kankaita sen verran, että keskikokoisen yläkoulun käsityötunneilla niistä väkerrettäisiin patalappuja, kotitalousesiliinoja, hernepusseja ja pölyrättejä noin viiden vuoden ajan.

Aivan samoin kuin perjantaipullo antaa uusi kangas toivoa paremmasta ja hetken unohduksen. Puuvillatilkkua voi käännellä käsissään pitkän tovin pohtien, mitä kaikkea siitä voisi ommella, missä se olisi parhaimmillaan ja erityisesti miten se sointuisi jonkun ompeluhuoneen täpötäysiltä hyllyiltä löytyvän edellisen perjantaipuuvillan kanssa erinomaisesti yhteen. Uusi kangas on kuin tyhjä taulu: siitä voi tulla melkein mitä tahansa. Ei sillä niin väliä, että melkein vastaavia kankaita löytyy metritolkulla, sillä tämä ostos on aina yhtä uusi ja ihmeellinen. 

Perjantaipuuvillaan liittyy tietynlaista palkitsemista ja hieman röyhkeää itsekkyyttä. Kun on koko viikon puurtanut, voi katsoa ihan oikeudekseen ostaa jotain kivaa ja teoriassa tarpeellista etenkin jos se sattuu olemaan alelaarissa tai sen kohtuullisessa läheisyydessä. Voisihan sitä rahansa huonomminkin käyttää kuin käsityötarvikkeisiin.

 photo f4b93731-f5fa-4f1d-91e7-df4969150704_zps39f0eea8.jpg

Tämän viikon hankinta on mansikkakuvioinen puuvilla, jossa oikeastaan on heleän vaaleanpunainen pohja eikä tuollaista valokuvan hieman hailakankauhtunutta punerrusta. Kangas oli piiloutunut kangaskauppa Wexlerin punasävyisten käsityöpuuvillojen keskelle, mutta ompelijamme huomasi välittömästi, että tässä on potentiaalia kesäisiksi liivihameiksi. Harmi, että hänen ompelunopeutensa tuntien kyseessä tulevat olemaan suunnilleen kesän 2017 uutuusmekot, mutta hyvää ei odota koskaan liian pitkään.

Meillä on tänään oranssisävyiset tunikat, joista Purjon asun yläosan kukkakangas on sekin taas palannut Wexlerin valikoimiin. Oikein pirteä retrohtava ja vähän joka suuntaan joustava kukkakangas sopisi vaikka uimapukuun, mutta on nyt sovitettu tunikan yläosaa piristämään. Pirjon pallollisen tunikan trikoo on muistaaksemme Metsolan mallistosta. Huomatkaa, miten Purjon trikoot toistavat tunikan kukkien sävyjä kun Pirjolla puolestaan ylä- ja alaosan yhdistävänä tekijänä on pallokuosi. Vähänkö olemme taas miettineet pieniä yksityiskohtia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti