lauantai 14. helmikuuta 2015

14.2. Taas prinsessapäivä

 photo c4770806-08a7-4d85-8be9-1bb2a1170b8b_zpszd95rdm3.jpg

Meistä on kehkeytymässä varsinaisia vanhojentanssieksperttejä. Vuodesta toiseen valmistaudumme niihin entistä perusteellisemmin. Tänäkin vuonna kävimme kahdella koululla seuraamassa valsin keinuntaa ja kikapon iloisia rytmejä. Hyvä on, oikeastaan olemme olleet katselemassa kauniita mekkoja, ei se tanssi meitä oikeastaan kiinnosta pätkän vertaa.

Oma erittäin suppeaan aineistoon perustuva havaintomme on, että vanhojentanssimekkojen helmat ovat kapenemassa eli  vähitellen ollaan siirtymässä tanssiaispuvuista iltapuvumpaan tyyliin. Meistä se on ehkä hieman harmillista, koska iltapuvut eivät tanssin pyörteissä hulmahtele ja leiju. Toisaalta tanssiparnerien elämä on helpottumassa, koska enää ei tarvitse pelätä hetkenä minä hyvänsä katoavansa tyllipilveen tai astuvansa helmalle, jota riittää kymmenkunta metriä.  

Väreissä oli tänä vuonna runsaasti pinkkiä ja puuteria ja niitä ryydittämässä esimerkisi tällaista pirteää turkoosia. Jo syksyllä uumoiltiin, että kimalle on tämän vuoden "se juttu" ja oikeassapa oltiin. Monella prinsessapäiväänsä viettävällä oli helmi- ja jalokivijäljitelmillä somistettu korsettimainen yläosa. Meidän mekoissamme on kimalletta säästämättä yhdistelty paljetteja, satiinia, hopeanauhaa ja rypytyksiä, joten voidaan sanoa, että olemme mukana muodin tuoksinassa.

Media otti alkuviikosta vanhojentanssit tekohampaisiinsa ja syyllisti ankaralla kädellä kaikkia niitä, joiden mielestä lukiossa voi yhteen päivään  valmistautua kunnolla vaivojaan ja mahdollisesti jopa rahojaan säästämättä. Kyse ei siis ole ylioppilaskirjoitusten äidinkielenkokeesta vaan näistä tansseista, joista tytöt haaveilevat enemmän kuin matematiikan laudaturista. Toimittajien mielestä oli väärin tuhlata perheiden vähiä rahoja kampaajaan, meikkaajaan ja rakennekynsiin, vaikka asiaa voidaan katsoa vahvasti kansantalouden kannalta. Ostamalla kotimaisia lähipalveluja osallistutaan sisämarkkinoiden tukemiseen ja siten edistetään työllisyyttä. Joku meitä fiksumpi voisi laskea, paljonko vanhojentanssipäivästä kilahtaa rahaa yhteiskunnankin pohjattomaan taskuun kaikenmoisten alvien ja kelvien muodossa.

2 kommenttia:

  1. Upeat asut teillä! Hyvin voisitte tanssia Vanhat, mutta teidän pitäisi olla ulkokehällä, jotta kuvaajilla olisi mahdollisuus ikuistaa teidät. Olette keskimääräistä tanssijaa niin paljon lyhyempiä. Mutta nuoriso onkin pitkää nykyään. Hyvä, että teillä ymmärretään prinsessauden päälle! Hyvää laskiaista!

    VastaaPoista
  2. Oi Tilkunviilaaja, tuossa osuit oikeaan. Siis siinä, että nuoriso on nykyisin aika pitkää. Pahimme merkille, että tanssijoiden pituuseroja saattoi olla lähes 50 cm aina noin 155 cm:stä lähtien huimaan hongankolistajan 195 cm mittaa asti. Ehkä se vauvakauden Jekovit näkyy nyt?

    VastaaPoista