lauantai 18. huhtikuuta 2015

18.4. Pirjo ja Purjo harrastavat eläinrääkkäystä

 photo fcee90cc-a01c-4607-8090-55765c71a941_zpsdxpzhjcb.jpg

Koska asumme maanläheisesti, ovat vimmaiset muurahaislaumat yksi varmimpia kevään merkkejä. Pyrimme silti löytämään sisäisen rauhan sen sijaan, että hermostuisimme voileivälle kipuavista veijareista, yritämme suhtautua näihinkin öttiäisiin mahdollisimman tyynesti. Tänä vuonna olemme ryhtyneet jopa tarjoamaan muurahaisille erityisannoksia  hunajaa vain siksi, että voisimme seurata, miten ne taistelevat paikasta sokeripitoisen lätäkön äärellä.

Oikeastaan haluamme vain kokeilla, onnistuuko näin keräämään pitkin lattioita vipeltävät muurahaiset yhteen ainoaan paikkaan, jossa ne ahmivat mahansa täyteen makeaa ja saavat lopulta sokerihumalan lisäksi diabeteksen. Koska ne ovat vallan pikkuruista väkeä, ei meiltä löydy riittävän pientä neulaa, jotta voisimme helpottaa oloaan insuliinilla. Siksi ne tulevat kokemaan hirmuisen harmillisen lopun riehutuaan ensin aikansa. Sen siitä saa, kun ottaa nimekseen sokerimuurahainen.

Tietysti me ymmärrämme, että tämä on eläinrääkkäystä. Ylenpalttinen rasvan ja sokerin tarjoaminen viattomille luontokappaleille on niin väärin, että  kettutytöt ja muut itseään eläinsuojelijoiksi luonnehtivat varmaan harkitsevat tunteutuvansa keittiöömme piilottelemaan salakameroita. Viimeksihän epäilimme samaa ansoittaessamme kotiamme hiirien varalta, emmekä olisi yhtään hämmästyneitä, jos jossain voi jo nyt reaaliaikaisesti seurata kauhistuttavia kiusantekojamme. Oikeasta kuvakulmasta otettuna ja tarkasti rajattuna kuvista saa sellaisia, että pääsemme oitis julmureiden top teniin. Katsokaa vaikka tuota pikkuruista kuvaa: näyttää siltä kuin muurahaiset olisi pakotettu raahaamaan hunajalätäkkö parempaan paikkaan, vaikka tosiasiassa ne ovat ahneina ahmimassa vatsansa täyteen.

 photo 79261945-b37a-4e4f-8115-999a7a8bebfb_zpspwjlnjmy.jpg

Koska olemme kaikin tavoin eläimellisellä päällä, etsi Purjo asukseen oravaisen pöllöpaidan ja Pirjo nappasi laatikosta paidan, jossa on kuvana kaikkien hunajapurkkien ystävä eli Nalle Puh.

PS. Me tiedämme, että sokeria syömällä ei saa diabetesta. Paitsi että emme ole ihan varmoja, päteekö se muurahaisiinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti