keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

29.4. Pirjo ja Purjo jännän äärellä

 photo 8011c187-18c1-4679-92fd-b79a9a24ffc5_zpszjcyzhri.jpg

Se jännä on huhtilumi, jonka leviämistä ympäri eteläistä Suomea olemme seuranneet netin välityksellä koko iltapäivän ajan. Ensin kuvia kertyi Varsinais-Suomesta, missä innokkaimpien puutarhaharrastajien vastaharavoidut nurmikot saivat kepeän, kattavan lumihunnun. Seuraavaksi huolestuttavia havaintoja tulvi Espoosta ja Vantaalta, jossa tuohtuneet kansalaiset kuvasivat pihojaan ja parvekkeitaan varmoina siitä, että kyseessä on jotenkin outo ja kummallinen ilmiö. Yhteenkään keväiseen snowfieen eli lumiselfieen emme onneksi ole törmänneet, sillä ei lumi maassa, puussa ja narsissipuskassa juuri ennen vappua nyt niin erikoinen asia ole, että sitä kuvaamalla mainetta ja kunniaa saisi.

Täällä vähän pohjoisempana ei ole lunta näkynyt, mutta enkelit viskoivat iltapäivällä isoja valkoisia jalkarättejä suoraa taivaallisesta pesukoneestaan auton tuulilasiin. Hetkeä myöhemmin he avasivat pesukoneen tyhjennysputken ja valuttivat pesuvettä maahan sellaisella voimalla, että lätäkköjä syntyi sinnekin, missä vettä ei tavallisesti ole pisaraakaan. Sopivan tuulen puhaltaessa voisi etupihalla harjoittaa pienimuotoista purjehdustoimintaa.

Kaikesta huimasta vesimäärästä hullaantuneina esittelemme uimapukujamme, joissa on jo vähän toiveikasta kesää. Pirjon uimapuvussa on päiväkakkara kerrankin osunut tismalleen navan päälle ja Purjon asussa vilistää parvi esihistoriallisia dinosauruksia. Järjellä ajatellen näissä ei kannattaisi vielä esiintyä, koska tyypilliseen vapun säähän kuuluu takuuvarmasti se, että on kylmä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti