sunnuntai 10. elokuuta 2014

10.8. Tove täytti vuosia

 photo f34efe38-b063-4f3b-852b-fb1aa0d0e061_zps4d7aacde.jpg

Oikeastaan Tove ei täyttänyt ollenkaan lisää vuosia, koska hän on jo kauniisti sanottuna poistunut keskuudestamme. Koska hän ei ollut paikalla, tyydyttiin puhumaan syntymäpäivästään ja nimeämään edesmenneelle juhlakalulle oma puisto. Mikä on toisaalta hassua, koska ei Tove sinne enää pääse. Olisi kannattanut eläissään lahjoittaa tai nimetä joku maapläntti, jota olisi voinut pitää omanaan. Jostain syystä Suomessa ei ole hurjasti tapana antaa eläville puistoja tai edes kadunpätkiä. Täällä odotetaan, että suurhenkilö ymmärtää kuolla ja sitten ollaan kilvan selittämättä, että nyt tarvitaan patsasta ja aukiota ja vähintäänkin synnyinkodin seinään muistolaattaa kertomaan jälkipolville, että täällä hän syntyi tai ainakin joskus kävi. Poikkeuksen tekevät urheilijat, joille lahjoitetaan tontti ja toivotaan, että he rakentaisivat siihen kotinsa ja muistaisivat maksaa erilaiset liittymämaksut, joita ei muistettu siinä tohinassa liittää lahjoitukseen.

Tovea on nyt juhlittu varmaan enemmän kuin eläissään yhteensä. On taidenäyttelyä ja seminaareja, järjestetään kaikenlaisia teemapäiviä ja arvuutellaan, että mikä muumihahmo olisit. Meidän mielestämme Muumilaaksossa kaikki ovat jotenkin omituisia ja olemme erittäin onnellisia, ettei esimerkiksi kerhossa ole yhtäkään Niiskuneitiä tai Pikku-Myytä. Toisaalta yksi melkein Myy siellä on, koska pikkulapsien puolella kerhossa pikkuisimmalla tytöllä on ihan yhtä ärsyttävä konekivääritulitusnauru kuin muumihahmoista itsepäisimmällä.

Halusimme puolestamme jotenkin olla mukana yhteisessä riehassa, mutta ainoat muumeihin viittaavat samanlaiset asut löytyivät kylpytakkiosastolta. Siksi joudutte jo toisen kerran tässä kuussa ihailemaan sitä, miten froteesta voi ommella kaikenlaista somaa, kunhan sen esittelijänä olemme me. Muumipappa ja Muumipeikko on leikattu vanhasta lakanakankaasta ja aplikoitu koristamaan muuten ehkä hieman valjuja kylpytakkejamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti