maanantai 25. elokuuta 2014

25.8. Miksi kukaan varastaa kirpputorilta nuken kestovaippoja?

 photo dad9ad26-b3e0-433f-9eeb-850f022d3ab7_zps6540b869.jpg
 
Päivän polttavin kysymys on lyhyesti ja ytimekkäästi otsikossa.
 
Me varasimme kirpputorimyyntipöydän Lanttilasta ja kannoimme sinne kassikaupalla kaikenlaista turhaa ja tarpeetonta (jota sivumennen sanoen meille on kertynyt enemmän kuin lain mukaan on luvallista säilyttää). Kauppa on käynyt keskinkertaisesti ja kuten tavallista, nimenomaan ne omituisimmat asiat ovat lähteneet uusiin koteihin. Emme vieläkään ymmärrä, mitä kukaan tekee savupiippukauluksellisella trikoopaidalla tai rumalla hupparilla, mutta toivottavasti ostajat ovat onnellisia, vaikka heillä ei ole tippaakaan tyylitajua tai vaatemakua.
 
Pyrimme käymään päivittäin siistimässä pöytäämme, sillä jostain meille täysin tuntemattomasta syystä ostajat haluavat viskoa kaikki asut ympäriinsä, pudottelevat huolettomasti puseroita lattialle ja kantavat kahmalokaupalla muiden pöytien tavaroita meidän vaivoiksemme. Täytyy myöntää, että sotkemisinnosta päätellen kirpputoriasiakkaat ovat keskimääräistä pienemmällä aivokapasiteetilla ja olemattomilla käytöstavoilla varustettuja lievästi sanoen yksinkertaisia ihmispoloja, joiden pienellä turvonneella mutta tyhjällä pääkopalla on mahdotonta ymmärtää, että maailma ei pyöri heidän ympärillään. Siellä me sitten juoksutimme mekkoja ja paitoja pöydästä toiseen vain siksi, että joku oli päättänyt jättää ne juuri meidän myyntipaikallemme, koska onkin yllättäen havainnut, että lapsilisät on jo kolmeen kertaan käytetty eikä lompakossa ole kuin pitkäravivedon kuitteja.

Varasteluunkin olimme henkisesti varautuneet, sillä tietty luontainen poistuma täytyy aina ottaa huomioon, kun laskee tavaroita kädestään ja kääntää niille selkänsä ihmisvilinässä. Sitä me tosin emme voi ymmärtää, miksi kukaan alentuu varastamaan nukelle sopivia vaippoja. Todennäköisesti ja toivottavasti varas ei itse ole sitä ikäluokkaa, että leikkii nukeilla, joten tuo viekas roisto lienee aikuisempaa vuosikertaa. Harmillisesti isoilla ihmsillä on omien leikkien sijaan tapana antaa nukenvaatteita lapsille, joten jossain lienee nyt alaikäinen kansalainen, jonka baby bornilla on lahjaksi saatu kirpputorilta varastettu soma oranssi kestovaippa. Ihan tiedoksi varkaalle: me olisimme voineet ihan lahjoittaakin sen, jotta ei olisi tarvinnut alentua näpistykseen. Toivottavasti ole oikein ylpeä teostasi.
 
Sen sijaan emme ole lainkaan varautuneet siihen, että olisimme voineet seurata lähes reaaliaikaisesti myyntejämme nettisivujen avulla. Harmillisesti sivut ovat olleet joka ilta poissa käytöstä juuri silloin, kun olisimme halunneet tarkistaa päivän myynnit. Lisäksi emme ole lainkaan varmoja siitä, ovatko kaikki myynnit kirjautuneet kassakoneelta seurantasivulle, koska muutamat pöydästä viime viikolla lähteneet tuotteet ovat päätyneet myydyiksi vasta tällä viikolla. Toki ne ovat voineet olla jollain toisella myyntipöydällä piilossa vauvanvaatepinojen alla, mutta huomattavasti todennäköisemmin systeemissä on joku vika, mitä yritetään epätoivoisesti illasta toiseen saada korjattua. Siksi myynnit näkyvät tai eivät näy, ihan miten nyt milloinkin sattuu tapahtumaan. Meistä tämä ei vaikuta kovinkaan luotettavalta systeemiltä.
 
Nämä merimieshenkiset asut eivät ole olleet myynnissä. Huomatkaa, miten taitavasti samaa nallekangasta on käytetty haalariin, hattuun ja vielä trikoopuseron somistukseen.
 

1 kommentti:

  1. No toivottavasti sentään saatte kassakoneeseen kirjautuneet tulot oikein itsellenne. Itse en jaksa enää kirppispöytää ottaa. Jos laskisi omalle edestakaisin ajelulle ja puuhailulle hintaa, jää käteen liian vähän. Olen ottanut tavaksi antaa omat ylijäämäni hyväntekeväisyyteen. Ja selkeän lumpun heitän pois, sillä ei se ole hyväntekeväisyyttä, jos lahjoitusten käsittelystä tulee lähinnä jätekustannuserä järjestölle.

    VastaaPoista