tiistai 1. syyskuuta 2015

1.9. Hurja määrä asioita tapahtuu

 photo 434dc869-6f86-4237-8819-ecb2f6b2c4fc_zpsuizuiqne.jpg

Olemme olleet hyvin, hyvin hiljaa pitkän aikaa, sillä meille on tapahtunut niin paljon, että emme ole ennättäneet kirjoittamaan sanaakaan. Emmekä kyllä nytkään kerro kaikesta siitä, mitä on tapahtunut, kunhan ihan vähän raotamme salaisuuksien verhoa.

Listaamme nyt muutamia asioita, joihin olemme törmänneet. Paitsi että oikeasti emme ole törmänneet yhtään mihinkään, älkää luulkokaan. Tarkoitimme noin niin kuin kuvaannollisesti.

1.  Kävimme lentokentällä. Ne, jotka matkustavat alvariinsa, eivät pidä moista kertomisen arvoisena asiana. Meille se oli kokemus. Lentokenttäkäynnin jälkeen seurasimme Finnairin koneen kulkua kohti Aasiaa Flightradarin avulla. Meille selvisi, että vaikka koke tutkakuvasta jossain Mongolian ylätasangolla katoaakin, pääsee se silti perille ihan niin kuin pitääkin. Mikä sinänsä oli suuri helpotus, koska ajatus läheisestämme vaeltamassa päämäärättömästi pitkin Mongoliaa tuntui kovin, kovin pahalta.

2.   Matkustimme junassa. No joo, sen olemme tehneet ennenkin, mutta tällä kertaa saimme ensin kuulla kuulutuksen, että juna lähtee ja sillä selvä, mutta heti perään tuli tieto, että eipäs juupas, vaihdetaankin junaan raiteella viisi. Täpötäysi taajamajunallinen matkustajia siirtyi kiltisti parin raiteen päähän kuullakseen, että ottiatuota, ihan vielä ei päästäkään matkaan. Ja tämä kaikki siis tapahtui ennen kuin VR aloitti YT-neuvottelut, joten odotettavissa on, että junamatkailu tulee entisestään vähenemään liikkumattomien junien takia.

3.   Keittelimme omenasosetta. Kyllä, omenasato on suotuisa, joskin omenat ovat pienikokoisia ja pihlajanmarjakoi on yrittänyt tehdä tuhojaan. Tuossa kuvassakin me olemme omenapuussa, vaikka sitä ei ehkä ihan heti huomaa, koska juuri tämä kyseinen  puu ei suotu tuottamaan tänä vuonna yhtään satoa. Viereisessä puussa on omenoita sitäkin enemmän, joten jotain aika kummallista tapahtui keväällä kukintavaiheessa.

4.    Kävimme monta kertaa mustikassa, joten ensi talvena on syytä syödä joka aamu raikasta smoothieta. Me tosin pitäisimme enemmän sokerisesta mustikkapiirakasta, mutta sellainen kuulemma lihottaa.

5.   Saimme tietää, että viime vuonna talon päälle kaatunut hopeapaju vioitti kattotuolia. Me emme ole nähneet katolla yhtäkään tuolia, joten älkää kysykö, mistä on kyse. Joka tapauksessa tämä tieto on aiheuttanut luvattoman paljon liikennettä keittiöstä portaita pitki vinttiin ja sieltä takaisin ja samaan aikaan ikkunoiden taakse on rakenneltu työsuojeluttomia telineitä, joiden avulla katolle ja varmaan sille näkymättömälle tuolillekin tapahtuu jotain.

6.   Varmaan jotain muutakin tapahtui, me vain emme enää muista, että mitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti