perjantai 19. huhtikuuta 2013

19.4. Pirjon ja Purjon lääkitys on kohdallaan

 photo 0c5de996-d21e-4764-9726-f204e53ab51a_zps7d166100.jpg

Me olemme saaneet lääkityksen vaivaan. Sen tarkemmin emme analysoi, mistä ongelmasta on kyse, koska sitäkin enemmän meitä kiehtoo lääke, jota lääkärisetä meille määräsi ihan reseptillä hankittavaksi. 

Ohjeen mukaan lääke tehoaa kolmeen vaivaan. Ne eivät ole vauhkous, kouhkaus ja kuorsaus, vaan jotain muuta. Pakkausselosteen mukaan lääkettä ei saa ottaa ruuan kanssa, koska silloin lääke tulee kateelliseksi muulle vatsalaukun sisällölle, eikä suostu tehoamaan (ihan noin sanoin sitä ei ilmaistu, mutta ymmärsimme lääkkeen olevan kohtalaisen herkkähipiäinen ja yksityisyyteen taipuvainen). Lisäksi huomasimme, että jos hoito on pitkäaikaista eli yli vuoden kestävää, seuraa lääkäri potilaan tilaa, mikä on varsin miellyttävä uutinen, koska sivuvaikutusten lista on henkeäsalpaava. Meille määrättiin lääkettä vain viikoksi, joten lääkäriä ei todennäköisesti kiinnosta, vaikka toteutuisi pakkausselosteen varoitus "saattaa aiheuttaa huimausta tai näön hämärtymistä, joten jos niin käy, älä aja äläkä käytä työkaluja äläkä koneita".

Mutta ne sivuvaikutukset! Listaamme tähän vain muutaman kiehtovimman. Huomatkaa, että tätä lääkettä myydään apteekissa kohtalaisen vapaasti kaikille niille, joilla on aika tavallinen vaiva, joten tekin voitte kohdata henkilön, joka on lääkkeen vaikutuksen alainen ja saa seuraavia oireita: (suluissa omat kokemuksemme)

- lihasten nykiminen ja vapina (etenkin, jos meillä on kylmä)
- pistely ja kihelmöinti (neulat pistelevät usein ja jännitys tunnetusti kihelmöi)
- aistiharhat (jos on nukke ja kirjoittaa blogia, niin on todennäköisesti myös hieman aistiharhainen)
- punaiset tai sinertävät täpälät iholla (varokaa tusseja, niistä voi epähuomiossa saada täpliä hipiälleen)
- ummetus, röyhtäily ja ilmavaivat (näistä ette halua tietää)
- aggressiivisuus (hahaa, tästäkään ette halua tietää)
- suun haavaumat (jos on vaikka poistettu viisaudenhammas, niin tämmöinen voi olla)
- hiustenlähtö (pitääkö selittää, katsokaa kuvaa)

Meidän ongelmamme on se, että kaikkia näitä esiintyi jo ennen lääkkeen käyttämistä, joten nyt emme tiedä, mikä on harvinainen tai hyvin harvinainen haittavaikutus. Pitänee seurata tilannetta.

Kuvassa olemme kiivenneet seinälle hirvensarvien päälle kuikuilemaan maailmaa. Vaatteiden kuviointi on metsästyshenkistä tai ainakin metsähenkistä: Purjolla norsuja, Pirjolla sieniä.
 
 

2 kommenttia:

  1. Moikka Pirjo ja Purjo!

    Täällä kirjoitteleepi Iiva aivan liian pitkästä aikaa. (Siitä on vuosi, kun jätin blogimaailman taakseni, hurjaa.) Teillä menee näköjään yhtä lujaa kuin aina! Mullekin kuuluu hyvää, oon nyt lukion kakkosella ollut aivan erityisen ahkera ja keskiarvo heiluu siellä 9,6 tietämillä. Harrastuksissa myös olen erityisesti loistanut, opiskellut antiikin kreikkaa ja portugalia ja aloitin myös tenniksen! Te tulitte yhtäkkiä mieleen ja piti tulla jakamaan kuulumisia, toivottavasti ette nyt hämmentyneet. Kivaa kevättä! (:

    VastaaPoista
  2. Iiva, Rakas Iiva!

    Olemme ajatelleet Sinua! Kerran melkein teimme blogikirjoituksen, jossa etsintäkuulutimme Sinut, mutta sitten ajattelimme, että se olisi epäkorrektia.

    Kaikille hyville oppilaille suosittelemme Suomen Akatemian Viksu-kilpailua. Sieltä on ponnistanut maailmalle myös eräs nuori lupaava historioitsija :-). Tosin käsittääksemme Akatemiaa ei kiinnosta tennis, mutta moneen muuhun asiaan liittyen heille voi kirjoitella kaikkea kivaa. Jos sattuu saamaan ihan palkinnon, niin voi mennä yliopistoon ihan ilman pääsykokeita.

    Antiikin kreikan opintojen tärkeydestä emme ole ihan varmoja, koska luultavasti antiikkisia kreikkalaisia tapaa aika harvoin. Mutta on toki kiva tietää, että jos joku sellainen tänne meille tupsahtaa, niin voimme ottaa yhteyttä.

    Olemme niin iloisia, että olet edelleen olemassa ja kaikin puolin terve ja reipas.

    VastaaPoista