keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

3.4. Pirjo ja Purjo - huonojen TV-sarjojen lahjomattomat katsojat

 photo 0153529c-3be0-4b1a-830c-ffbb3ea388f3_zps7d5561c2.jpg

Jos koskaan mietitte, keitä varten tehdään kaikki ne sadat nolot ja typerät TV-sarjat, joita roskakanavat ympäri vuorokauden syytävät, niin me voimme kertoa, että ne ovat meille räätälöityjä. Olemme viimeisen kuukauden aikana löytäneet itsestämme huonon ohjelmamaun, joten voisimme katsoa tuntitolkulla yhdellä kameralla kuvattua tosielämän viihdettä, jonka ainoana tarkoituksena on aiheuttaa katsojissa puistatuksia ja myötähäpeää.

Erityisesti rakastamme suomalaisia sarjoja, vaikka ei niissä amerikkalaisissakaan mitään varsinaista vikaa ole. On vain jotenkin kotoisampaa katsella, miten epämääräistä nykykielimurretta puhuva tavallinen tallero avautuu omista asioistaan kameralle ja näkymättömälle selostajaäänelle sen varjolla, että etsii itselleen kumppania tai on sössinyt raha-asiansa tai ei osaa ajaa autoa.

Erityinen suosikkimme on Sinkkuristeily. Sen mainostetaan olevan deittirealitysarja, joka siansaksaa ymmärtämättömille suomennettakoon vaikka seurustelutodellisuussarjaksi, joka pikakäännös kyllä aika hyvin sitä ohjelmaa kuvaakin. Siinä kun ei yleensä seurustella tai aika vaatimattomista yrityksistä huolimatta löydetä uljasta prinssiä, joten aika todelliselta se vaikuttaa. Jos tarkasti miettii, niin joissakin jaksoissa päähenkilö ei sano sanaakaan kenellekään ulkopuoliselle vaan istuu tuppisuuna muiden joukossa vedoten siihen, että "mä nyt vaan oon tällanen". Missä ei sinänsä ole mitään väärää, mutta mikä ihme saa yltiöujon ja hiljaisen lähtemään tv-kuvaaja kainalossa sinkkuristeilylle, jossa tarkoituksena ja jonkinlaisena ehdottomana tavoitteena on tutustua siihen vastakkaiseen sukupuoleen eli puhua sana tai kaksi tuntemattomalle.

Kyseisessä sarjassa meitä kiehtoo erityisesti laivan autius. Joka kerta, kun me olemme purjehtineen maailman merillä ja erityisestä Itämerellä, on laiva ollut tupaten täynnä väkeä, melkein joka paikkaan on saanut jonottaa ja tax free on pullistellut ostelijoita. Sinkkuristeilyllä on toisin! Käytävillä ei kuljeskele ketään, hissin saa samantien, kun kutsunappia painaa, ravintolassa ei näy muita kuin kunkin jakson päähenkilö ja lautasellinen tuttua ja turvallista perunamuusia. Kukaan ei laula karaokea, trubaduuri ei soittele haikeana kitaraansa pubin nurkalla eikä pallomeressä uiskentele kiukkuisia lapsia. Sellaiselle laivamatkalle mekin haluaisimme! Mikä olisi siellä kerrankin syödä kaikessa rauhassa tarvitsematta miettiä, että jälkiruokapöytä tyhjenee ennen kuin saamme viidennen lohirullamme katoamaan lautaselta ja on aika siirtyä pääruuan eli pannacottan pariin.

Purjo väitti, että laiva ei oikeasti ole autio. Väki vain kaikkoaa kameraryhmän saapuessa, koska kukaan ei halua julkisesti (oman matkansa itse maksettuaan) kertoa olevansa moisessa paikassa. Kun ohjelmana on ilta toisensa perään epätahtiin hyppelehtiviä tatuoituja miehiä ja ihan yhtä epätahtiin sipsuttavia vähäpukeisia naisia, ei sanoja hilpeä hauskanpito kannata käyttää. Ei etenkään siinä vaiheessa, kun jakson hieman pullea ja mitäänsanomattoman näköinen päätähti naama peruslukemilla julistaa, että täällä ei ole ketään, jonka hän voisi kelpuuttaa edes seuraksi baaritiskille saati pikatreffeille.

Me ihan oikeasti rakastamme näitä ohjelmia, joissa joku saa paistatella noin 15 minuuttia julkisuudessa. Niissä on jotain niin kiehtovaa, että taidamme taas katsoa joltain kanavalta talonstailausta ja etenkin sitä ihanan hämmästynyttä ilmettä, jonka talon omistaja kasvoilleen loihtii nähdessään muka ensimmäisen kerran koko lopputuloksen. Siis se sama henkilö, joka ensin on kaatanut väliseinät, purkanut katot ja lattiat, hankkinut sähkö-, putki- ja mitä-näitä-nyt-on -asentajat, ravannut rautakaupassa tarvikkeiden perässä ja lopulta maksanut koko lystin esittää, kuin uusi olohuone olisi täydellinen yllätys. Siinä on jotain kiehtovaa!

Meillä on asuina tälläista trikooperussettiä, josta ei oikein ole mitään sanomista. Mikä on sinänsä aika huono asia, jos me väitämme, että tämä on nukenvaatteiden tyyliblogi. Pitäisi varmaan hieman terävöittää profiilia tai tehdä jotain muuta konsulttimaista.


 






1 kommentti:

  1. Hah haa, täältä löytyi toisia Sinkkulaivan katsojia! Kirjoitin myös ohjelmasta äskettäin :)

    VastaaPoista