keskiviikko 17. lokakuuta 2012

17.10. Kolme pientä sanaa ja lehmämekot

kopio

Kangaskauppa Wexleristä löytyy kaikenlaista lystiä. Tällä kertaa sieltä matkasi mukaamme tällaista kotieläinkuvioista maailman pehmeintä flanellia, josta oli ihan pakko saada liivihameet. Pirjolla on lisäksi punaruskea neulospusero ja Purjon kellertävä pusero on velouria. Nämä ovat niin somat asut, että nämä päällä ei lähdetä lypsylle vaan keikistellään salamavalojen loisteessa. 

Otsikon kolme pientä sanaa viittaavat Anna Puun lauluun, jossa hän ehdottaa, että ennen nukkumaanmenoa täytyy toiselle sanoa jotain. Laulelee hän siinä paljon muutakin, mutta me olemme nyt pitkään miettineet, että mitä ihmettä se Anna mahtaa tarkoittaa sanottavaksi. Purjo ehdotti, että sitä voisi lausua vaikka "lopeta heti kuorsaaminen". Pirjo oli hieman lempeämmällä linjalla ja pohti, että Anna Puu tarkoittaa oikeasti kysymystä, sillä joka ilta pitää varmistaa, että "sammutitko valot alakerrasta". 

Paneuduimme asiaan oikein antaumuksella ja ryhdyimme pohtimaan, mitä kaikkea ja kenelle sitä voisi kolmella sanalla sanoa. Ainakin ilkeälle epäkelpokerhokaverillemme Kirveli Remuarolle me voisimme sanoa, että "lopeta ilkeät puheesi". Tai oikeastaan me sanoisimme ihan reippaasti, että "suu kiinni, ääliö". Kaikille muille missä tahansa vaaleissa ehdokkaina oleville kannattaisi muistuttaa, että "yritä puhua totta". Huomaatteko, olemme armollisella päällä emmekä vaadi mahdottomia.

Purjo mietti, että jos hän saisi sanoa Pirjolle vain kolme sanaa, niin ne olisivat "tyhjennä tiskikone heti". Pirjo ei hänkään pitkään miettisi omaa repliikkiään vaan tuumaisi "kunhan viet roskat". Sitä voisikin yhden päivän ajan kommunikoida pelkästään kolmisanaisilla lauseilla, sillä niilläkin saisi asiansa varsin hyvin perille. Joskus oikein napakalla päällä ollessa riittäisi kaksikin sanaa kerralla.

No joo, oikeastaan me uskomme vahvasti, että laulussaan Anna tarkoittaa, että ne kolme lausuttavaa sanaa ovat "muistitko ruokkia leijonan". Siinä kappaleessahan sanotaan myös jotain siitä, että jos jättää oven raolleen, niin joku sieltä pääsee sisälle. Koska emme usko kenenkään odottelevan varkaita ja ryöväreitä, niin todennäköisin kotiinhiippailija on leijona.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti