sunnuntai 25. marraskuuta 2012

25.11. Pinkkiä päälle ja kaamosta karkuun

Pinkki�

Meillä ei ole tänään mitään asiaa. Tuohtumuksemme nimemme (tai kaiketi juridisesti samankaltaisen nimen) käyttöönotosta ihan muuhun tarkoitukseen kuin esittelemään nukenvaatteita 43 cm mittaisille aiheuttaa meille edelleenkin puuskahduksia. 

Pahaa mieltämme pienentääksemme olemme tutkailleet, mikä kaikki muu juuri nyt painaa ihmisten oloa. Havaitsimme, että lelukuvastot ovat taas herättäneet ankaraa keskustelua eikä suinkaan niiden sisältämien värikkäiden ja hyvälaatuisten kuvien vuoksi vaan siksi, että ne saattavat aiheuttaa joissakin selaajissaan mielipahaa ja orastavaa kulutushysteriaa. Siksi ne pitäisi pakata huomiotaherättämättömiin kirjekuoriin, jotta lapset eivät saisi luetteloja käsiinsä ja rastittaisi innoissaan jokaista lelua toiveekseen. Näin vanhemmat saisivat huoleti ostaa lapsilleen lahjoiksi kerrastoja, sukkia ja kaulahuiveja, koska nämä eivät muunlaisista lahjoista osaisi edes unelmoida. Tai niinhän jotkut luulevat, sillä osa lapsista osaa puhua ja jopa keskustella ikätovereittensa kanssa. Tällaiset agitaattorit ovat juuri niitä, jotka levittävät lasten keskuudessa tietoa siitä, mikä on tämän joulun hittilahja. Pitäisikö  lelutietoiset lapset siirtää kuukauden ajaksi eristyksiin muusta maailmasta, jotta he eivät jatkaisi tiedotustoimintaansa?

Ruotsissa lelukuvastoissa on kaikenlaisia omituisia asioita kuten poikia leikisti silittämässä vaatteita. Suomessa moista menoa on ihmetelty vähän samaan tapaan kuin sitä Ikean muslimimaihin jakamaa kuvastoa, jossa ei ole lainkaan naisia. Jostain syystä suomalaiset aikuiset uskovat, että pojat eivät leiki kotia tai jos leikkivät, niin he ottavat siinä koiran roolin. Ruokaa laittava, vaatteita silittävä tai nukkea nukuttava poika on vähän... omituinen (?) ainakin joidenkin aikuisten mielestä, sillä ei kai niitä naapurimaan lelukuvastoja muuten olisi esille otettu. Meidän mielestämme kyseessä on pelkästään ihmettelijöiden suppeakatseisuus eikä mikään muu. 

Me päätimme olla oikein avarakatseisia ja lähteä Helsinkiin asti ihmettelemään, millaista on niiden toisten Pirjon ja Purjon "tuottama taide". Saattaa olla, että perille päästyämme keskitymme jouluostoksiin, mutta periaatteessa lähdemme taidematkalle. Tosin emme näissä asuissa, joissa voisi tulla aika kylmä. Pirjolla on pinkkiä koko rahalla eli trikoinen pallopaita ja intianpuuvillainen hame. Purjon asuna on jostain kasmirkuvioisesta jätepalasta heikkona hetkenä ommeltu tunika ja housut. Kokonaisuuden ankeutta on pyritty pehmentämään pinkillä satiinirusetilla, mutta lopputulos tuo mieleen huonosti pakatun lahjan. Jos kuva olisi parempi, niin näkisitte, että kankaassa on pieniä hopeanvärisiä hippusia tuomassa juhlavuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti