perjantai 2. marraskuuta 2012

2.11. Veroluettelojen hurmio

hippasilla

Eilen oli taas median suuri juhlapäivä. Nettilehdet täyttyivät aamusta alkaen
erilaisista nimilistoista numerosarjoineen kertoakseen uteliaille, ketkä kaikki ovat viime vuonna maksaneet veroja sen verran, että heitä olisi syytä kadehtia antaumuksella. Verottaja siis avasi salaiset arkistonsa ja antoi uteliaiden toimittajien - ja mikä ettei tavallisten kansalaistenkin - seuloa esille hyvätuloisia veronmaksajia (alleviivaus sanalla maksaja) tai täysin tulottomia julkkiksia.

Mekin seurasimme loputtoman uteliaina, miten mielikuvitusrikkaat toimittajat keksivät toinen toistaan omituisempia ryhmiä, joiden tietoja esille tonkia. Ainakin muusikot, meteorologit, turhat julkkikset, BB-talon asukkaat, Maajussille morsian -ohjelman maajussit ja erilaiset TV-tyrkyt oli listattu ja vertailtu tarkentavien selitysten kera. Kuka oli myynyt yrityksensä, kuka tehnyt ison sopimuksen ja kuka menettänyt kaiken typerissä kaupoissa, kaikki tämä on selvitetty kansalaisten tiedonjanon sammuttamiseksi.

Listojen pääpaino oli tuloissa ja veroissa, jotka jostain kumman syystä näyttivät olevan sillä tavalla suhteessa toisiinsa, että suurista tuloista maksetaan aika usein kohtalaisen isoja veroja. Tätä eivät toimittajat näytä huomanneen, koska he hehkuttivat vain tulopuolta unohtaen sen, että  sotuloinen saattaa veroillaan tulla epähuomiossa kustantaneeksi vaikka  yhden päiväkotiryhmän todelliset hoitomaksut vuoden ajalta ja muutaman pienehkön sillan korjaamisen siinä sivussa. Eipä niitä listoja todella turhaan kateuslistoiksi nimitetä.

Me emme löydy miltään toimittajien laatimalta listalta. Osasyynä voi olla se, että emme maksa veroja. Sillä taas on suorahko yhteys siihen, että meillä ei ole tuloja toisin kuin monilla suosituilla ihmisblogisteilla. Netistä löytyi lista keskenään kilpailevien tyyliblogistien tuloista, joiden oletusarvoisesti uskottiin olevan suorassa yhteydessä blogin suosioon aivan kuin bloginpitäjä ei voisi käydä vaikka töissä ja tienata euron tai kymmenentuhatta sillä tavalla. Yksi suosittu vaatekomeronsa ja wannabe -maailmansa esittelijä kirjoittikin kirpeän vuodatuksen siitä, että blogia pitämällä ei elä, vaan pitää myös tehdä ihan oikeita töitä. Meistä se on hurjan surullista, sillä me tulemme varsin hyvin toimeen tekemättä varsinaisesti yhtään mitään.

Nytkin viihdytämme itseämme leikkimällä hippaa kukkaruukkujen luona. Asut ovat samasta kankaasta eli oranssinsävyisestä popliinista, josta Pirjo sai haalarin ja Purjo liivihameen. Paidat ovat raidallista maritrikoota. Lisäksi meillä molemmilla on lierihatut osin siksi, että ne nyt sattuvat näyttämään aika kivoilta näiden vaatteiden kanssa ja osin siksi, että että ne nyt on satuttu ompelemaan ja me niitä haluamme esitellä.

1 kommentti:

  1. Kivat lierihatut ja muutkin... ja olen pannut usein merkille, että teillä on varsin mukavan ja tilavan näköinen koti. Vaikka tietysti pienikin luukku olis aika tilava, kun pituutta on alle puoli metriä.

    Monet bloginpitäjät, varsinkin kakkubloggaajat, on tehneet tiliä laittamalla blogijutut kirjaksi - tekin voisitte saada tuloja ja varsinkin niitä veroja kivasti silleen.

    VastaaPoista