tiistai 27. marraskuuta 2012

27.11. Väliaikakatsaus

lilapinkki

Helsinki on taas koettu ja erityisesti sen metro. Suosittelemme sitä ehdottomasti kaikille, jotka haluavat jännitystä elämäänsä. Metro ei itsessään ole sen kummallisempi kuin muovipenkkinen juna, mutta liukuportaat maan alle ovat joka kerta yhtä vavahduttavat. Oikeastaan ei tunnu lainkaan turvalliselta vajota syvälle maan alle vain siksi, että päätyisi metrolaiturille odottelemaan kulkupeliä. Järjen mukaan niin kaukana maan pinnasta ei yksinkertaista ole turvallista oleskella paitsi jos sattuu olemaan fossiili tai epätavallisen ahkera kastemato.

Siellä me kuitenkin taas kävimme leikkimässä köyhän nuken Linnanmäkeä eli ajelemassa metrolla edestakaisin ja kokeilemalla kaikkia mahdollisia liukuportaita. Hisseihin ei kannata yrittää, sillä osa helsinkiläisistä käyttää niitä käymälöinään. Säälimme syvästi siivoojia, joiden pitää ihmisjätökset hissin lattialta kerätä. Ehkä liian suuri ihmistiheys aiheuttaa osassa paikalllisia asukkaita yllättäviä ulostusreaktioita tai halun merkitä reviirinsä kakkimalla, sillä mitään muutakaan selitystä moiselle me emme keksi. 

Muista tekemisistämme kerromme myöhemmin, sillä nyt meillä on muodikkaasti joulukiire. Kaikilla pääkaupunkilaisillakin on sellainen, sillä he pyrähtelivät sinne tänne päättömän hermostuneesti kuin säikyt varpuset. Jotta erottuisimme tontuista, laitoimme päälle pinkkiä ja lilaa. Purjon vakosamettihousuissa saattaa olla myös hieman sinistä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti