keskiviikko 26. joulukuuta 2012

26.12. Purjo on muuttanut pois kotoa!

lumiukkopaketti

Paitsi että oikeasti ei ole muuttanut, Itella vain suuressa viisaudessaan on päättänyt kääntää kaikki Purjolle tulevat postit uuteen osoitteeseen eikä asialle kuulemma voi yhtään mitään. 

Tämä harmillinen episodi alkoi siitä, kun yksi perheenjäsen muutti muualle ja teki kaikki asiaankuuluvat viralliset kommervenkit. Postin palveluissa tästä riehaannuttiin niin, että päätettiin samalla vaihtaa Purjonkin vakituinen asuinpaikka, vaikka häntä ei ole erikseen missään mainittu eikä hän ole mihinkään lähtenyt. Ensimmäisen väärään paikkaan välitetyn kirjeen kanssa kuvittelimme, että kyseessä on erehdys, mutta aika pian huomasimme, että asia oli Itellassa vakaasti harkittu eikä mitään korjausliikkeitä enää voinut tehdä. 

Kaikki Purjon posti on jonkun salaperäisen syyn takia päätetty viedä uuteen osoitteeseen, mutta yllättäen vain osa sinne asti päätyy. Esimerkiksi Aku Ankat saa joku toinen eikä Itella ole vastuussa siitä, mihin luukkuihin ne livautetaan, koska tilaaja ei ole ilmoittanut uutta osoitettaan lehden kustantajalle. Turhaan olemme inttäneet Itellan asiakaspalvelulle, että Purjo ei ole muuttanut minnekään. Ehei, he tietävät paremmin, joten ohjeeksi on annettu, että tekisimme osoitteenmuutosilmoituksen pois siitä osoitteesta, jossa Purjo ei ole koskaan edes asunut. Sen jälkeen Purjolla on häivähtävä mahdollisuus saada niin korttinsa kuin lehtensäkin kotiin asti eikä jonnekin satojen kilometrien päähän. Toinen vaihtoehto on ilmoittaa lehden jakeluun uusi osoite (siis se, jossa ei asu) ja käydä vaikka kerran kuukaudessa noutamassa sieltä lehtensä. 

Niin että jos joku on lähettänyt Purjolle joulukortteja tai peräti laskuja, niin valitettavasti meillä ei ole aavistustakaan siitä, missä ne ovat ja saapuvatko ne milloinkaan minnekään. Itella pysyy jämäkkänä ja jyrkkänä eli siellä ei ole tehty mitään virhettä, vaikka heiltä ei mistään osoitteenmuutoslomaketta löydykään. On nukkekansalaisen oma asia todistaa, että ei ole epähuomiossa unissaan täytellyt virallisia lomakkeita ja lähetellyt niitä hyvin salaisina eteenpäin. Ja jos ne saapumattomat postinsa haluaa saada, täytyy kyetä todistamaan, milloin ja mistä ne on kuka lähettänyt. Se taas on aika hankalaa, koska ei tiedä, keneltä olisi kirjeitä, paketteja ja muuta mukavaa Itellan toimittamana osannut odotella. 

Täytyy sanoa, että ihmeellinen on Itella! Verkkosivujensa mukaan sen tärkeä perustehtävä on tarjota ensiluokkaisia postipalveluita kaikille koko maassa. Harmi, että ensiluokkaisuus on sama kuin tilattujen lehtien katoaminen ja lähestysten sinnikkään itsepäinen vieminen aivan muualle kuin vastaanottajan osoitteeseen.

Joulukassi ei onneksi tullut postin matkassa, koska silloin se olisi luultavasti jossain lajittelukeskuksessa piilossa eikä kukaan koskaan milloinkaan vaivautuisi tuomaa sitä perille. Saimme aattona monta hienoa pakettia ja paljon suklaata, mutta mahdumme silti edelleen mainioihin tonttupukuihimme, joiden paras puoli on sulosointuinen kilinä jokaisella askeleella. Näissä voi esittää myös vaikka sotatanssin kaikkia maailman kadotettuja kirjeitä muistellen.

4 kommenttia:

  1. Eihän tuommoista voi tapahtua!!! Ne osoitteenmuutoslaputkin vaatii niin kauhean tarkat selvitykset syntymäaikoineen päivineen. Onko Purjo nyt varma, ettei perheenjäsen ole kiusallaan tai hurjasta kaipuusta häntä kohtaan laittanut väärää nimeä muuttoilmoonsa? Tai ettei ole ohimennen vaikka mennyt naimisiin ko. henkilön kanssa, jolloin ehkä automaattisesti oletetaan olevan aina ja ikuisesti samassa osossa?

    Näin entisenä postilaisena en voi kuin pyöritellä silmiäni nykyisen Itellan touhuille...

    VastaaPoista
  2. Voi Sanna!

    Tosielämässä tilanne on jopa kummallisempi kuin blogissa lyhennettynä kerrottu. Itellan kanssa asiaa on yritetty selvittää, mutta heidän mielestään mitään virhettä ei ole tapahtunut, vaikka postit seilaavat pitkin Suomea vääriin paikkoihin. Kyse on kuluttajan yksinkertaisuudesta: postia ei koskaan kanneta väärään paikkaan vaan vastaanottaja itse on jättänyt muuttamatta sinne, minne kirjeensä viedään!

    VastaaPoista
  3. Virkamiehiä vastaan taisteleminen on ihan Don Quijoten hommia...

    VastaaPoista
  4. No jo on kummallista toimintaa! Pyörittelen silmiäni ja pidän peukut pystyssä, että Itella myöntää virheensä ja muuttaa Purjon takaisin kotiin.

    VastaaPoista