maanantai 31. joulukuuta 2012

31.12. Oikein juhlavaa vuotta, uutta tai vanhaa, sama se meille

vpjuhla

Joulun jälkeen ehdottomasti paras juhlahetki on uudenvuoden aattoilta, jolloin saamme räiskiä raketteja niin että taivaankansi säkenöi. Aloitimme hyvissä ajoin pienillä papateilla, tykinkuulilla ja tulta syöksevillä pikkupadoilla. Siirrymme vähitellen raskaampaan arsenaaliin eli pieniin raketteihin ja niiden jälkeen ovat vuorossa isommat padat sekä lopulta suunnilleen keskiyöllä suuret raketit, joilla on tarkoitus aiheuttaa kateutta kaikissa naapureissa noin kolmen kilometrin säteellä.

Niin, meillä on vakava räjähdeaddiktio, joka kulminoituu jokavuotiseen ilotulitukseen. Muulloin ongelmamme onneksi pysyy aika hyvin piilossa emmekä esimerkiksi heittele tähtisädetikkuja ympäriinsä tai aloita päiväämme paukuttelemalla papattimattoja. Joulun me vietämme kuitenkin aika tiiviisti rakettimainosten parissa vertaillen hintoja, ruutimääriä, värejä ja efektejä. Heti pyhien jälkeen ryntäämme kauppaan ja hankimme järkevän määrän ilotulitteita. Alleviivaus vielä tässä vaiheessa sanalla järkevä, sillä seuraavana päivänä täydennämme varastojamme hieman lisää ja aina aattona huomaamme, että jotain todella olennaista puuttuu ammusvarastostamme, joten ei auta muu kuin rynnätä kauppaan jonottamaan toivoen, että juuri se meille tärkeä tulite odottaa kiltisti hyllyssään.

Toki tiedämme, että tämä on silkkaa turhuutta ja rahanmenoa, mutta meidän mielestämme kauneusarvoista ei sovi kiistellä. Jos minuutin mittainen sädehtivä valosuihku keskiöisellä taivaalla on meidän mielestämme kutakuinkin kauneinta, mitä on olemassa, niin miksi emme sitä esteettistä taide-elämystä itsellemme soisi? Ja siinä sivussa vähän naapureillekin. Tosin on tunnustettava, että käytännössä nykyisin ilotulitusnäytös sujuu suunnilleen niin, että ensin joku naapureista ampuu pienen raketin, johon seuraava vastaa hieman näyttävämmällä ja me vielä hurjemmalla. Kierre toistuu muutamaan otteeseen, mutta ainakin tähän asti sen lopullisen suurimman ja hurjimman esityksen olemme me lähettäneet koko lähiseudun ihailtavaksi siinä vaiheessa, kun muiden pihat hiljenevät ja väki siirtyy sisätiloihin.

Joten hempeissä juhlamekoisamme itsekin hieman kimaltaen toivotamme kaikille säädyille oikein loistokasta ja sädehtivää vuodenvaihdetta! Muistakaa suojalasit ja lukekaa turvallisuusohjeet, jotta ensi vuonnakin voitte seurata seikkailujamme ihmeellisessä maailmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti