sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

14.7. Pirjo ja Purjo löytävät Varma-Laitteen

 photo 05c2576a-93c0-4f5e-b8cb-49aa430a9f11_zpsd1a7f9a8.jpg

Kaikkea sitä löytää, kun tarpeeksi ullakolla aikaansa viettää. Meidän piti ihan vähän järjestellä, mutta eihän siitä taas(kaan) mitään tullut, koska löysimme salaperäisen rasian, joka sisälsi Varma-Laitteen. Tutustuimme tuotteeseen perinpohjaisesti ja otimme hieman litistyneestä pahvilaatikosta esille kaksi muovinpalasta, jotka sai liitettyä toisiinsa kuin Kinder-munien koottavissa krääsäleluissa konsanaan.

 photo e58f36c2-0dc0-437a-acda-200ea9f1ba07_zps20f44193.jpg

Tässä kuva vekottimesta eli kuten huomaatte, se on varsin yksinkertainen ja suorastaan hillitty ja pelkistetty kokonaisuus verrattuna nykyaikaisiin plastiikkitilpehööreihin. Punaiseen suorakulmion malliseen pohjaan on kiinnitetty sininen muovinpala, jossa on onkalo. Varma-Laitteen tarkoituksena on pujottaa lanka neulansilmään, kuten seuraavasta seikkaperäisestä ohjeesta voitte tykönänne lukea.


 photo 7f1d4df0-79ae-41c7-a9b1-3db67b8422d7_zps2e6e6a63.jpg

Kokeilimme kerran jos toisenkin ja totesimme, että täydellinen onnistuminen edellytti parsinneulan käyttämistä. Pienempiin ei liipasimesta laukeava metallipiikki suostunut lankaa ujuttamaan. Pidämme keksintöä kuitenkin varsin kehityskelpoisena ja miellyttävänä, koska siinä ei tarvita paristoja eikä sillä toisaalta voi satuttaa itseään kovin helposti.

Meillä on taas päällämme uimapuvut, koska kaikki muuta vaatteemme ovat kohtalaisessa hämähäkinseittisotkussa. Ullakolla ei ole edes siedettävän siistiä ehkä siksi, että emme koskaan ennätä aarrejahdiltamme oikeasti siivoamaan. Näissä uikkareissa on  aplikoituina keskosuosikit Hello Kitty ja My little pony, joista viimeksimainittu taitaa jo olla menossa pois muodista. Tuo muovirengas on sellainen neonväriä hehkuva turhake, josta ei tule muuta kuin riitaa.

1 kommentti:

  1. No ei tulis mullakaan siivouksesta mitään, jos ullakko olis tuollainen aarreaitta! Varma-Laite ei oo nähtävästi käytössä nuhjaantunut, omistajalla on ehkä ollu näkö sen verran tallella, että on nähnyt pujottaa villalangan parsinneulaan ilmankin. Sitä huonompinäköisten ei kannattas ommellakaan, eihän ne näe mihin neulan tuikkaavat.

    VastaaPoista