keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

17.7. Elämä on laiffii!

 photo c183a183-2447-4366-a0e4-d7222724702e_zps42c1fc3c.jpg

Tänään me liitymme tuhansien Matti Nykästä onnittelevien joukkoon ja pukeuduimme siksi ihan tarkoituksella sinivalkoisiin. Tunnustakaa pois, tähdistä huolimatta näissä asuissa on sellainen isänmaallinen ja urheilujuhlallinen olo. Puuttuu vain siniristilippu kädestä ja hurja huiskiminen sekä kannustushuudot: Onnea Matti 50 v. Elämä on ihmisen parasta aikaa.

Näinä erilaisten dopingkohujen aikoina täytyy nostaa hattua (tai siis trikoomyssyä) miehelle, joka hyppeli Suomen maailmankartalle ilman mitään kepulikonsteja. Nykästä ei ole edes epäilty hemohessistä, veritankkauksista tai kielletyistä aineista, sillä hän on erittäin julkisesti käyttänyt alkoholia niin paljon, ettei sinne vereen muutaman harhailevan punasolun lisäksi ole todennäköisesti ajoittain oikein paljon muuta mahtunut. Emme ihaile vahvaa viinankäyttöä ja siitä seuranneita lieveilmiöitä, mutta muistutamme, että Matilta ei ole tultu mitaleja pois vaatimaan epäurheilijamaisen käytöksen takia. Joku muistanee, että mitalit eivät enää edes ole Matilla, koska hän aikoinaan panttasi ne, mutta alleviivaamme edelleen, että ei suinkaan kiellettyjen aineiden hankkimista varten vaan ylenpalttisen hurvittelun vuoksi.

Matti Nykänen on ehdottomasti uppoamaton hahmo, sillä tapahtuipa melkein mitä tahansa, ponnahtaa hän uudestaan ja uudestaan pinnalle. Meistä on hienoa, että nuoruudessa mäkihyppyrin nokalla hankittu ponnistusvoima on edelleen käyttökelpoinen ja tarpeen, joskin hieman enemmän kuvaannollisesti kuin konkreettisesti. Tosin jossain syntymäpäivähaastattelussa Matti kertoi saaneensa kutsun Sotsin olympialaisten koehyppääjäksi ymmärtääksemme siksi, että Putinilla on samoihin aikoihin jotain taisteluja tiikerien kanssa tai joku kurkiparvi johdatettavana pesimäpaikoilleen. Muuten Vladimir olisi leiskauttanut jonkun superhypyn, mutta antaa nyt siis tilaa Nykäselle. 

Me valitsimme laajasta kahvikuppikokoelmastamme tänään asujemme sävyihin sopivan herkkäkuvioisen yksilön, jossa on ohuet, hieman poimutetut reunat ja asetti, jossa ei ole kirjontaa säästetty. Näissä vanhoissa kupeissa kuvioita on myös sisäpuolella, mikä on sikäli mukavaa, että ns. maitovara voidaan määrittää selkeästi niiden mukaan. Kahvia ei pidä kaataa niin paljoa, että soma ornamenttikuvio peittyy nesteeseen. Ja jos Matti sattuisi tulemaan kylään, niin ehkä meiltä löytyy jotain, mitä ottaa kahvin kanssa. Kuten esimerkiksi suklaakeksejä.


 photo 605c18d7-7a3e-4a3f-a3e7-c628fd7affca_zps4d9e7439.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti