tiistai 9. heinäkuuta 2013

9.7. Pienimuotoisesti kesäasuista

 photo decf6146-644a-478d-bba8-d611e7977604_zps34a8f8eb.jpg

Aina joskus eli käytännössä melko usein me unohdamme, että tämä on nukenvaatteiden tyyliblogi, jossa pitäisi kertoa uusimpia tuulia nukenvaaterintamalta unohtamatta kaikkia niitä pieniä jippoja, joista voisi olla lukijoille hyötyä. 

Tänään ajattelimme kertoa siitä, että yksiosainen uimapuku on pääsääntöisesti näppärämpi kuin bikinimallinen, jos sattuu olemaan meidän tapaamme vähän villi ja pikkuruisen vapaa eli ei keskity makoilemaan auringossa vaan on enemmänkin tyyliä "juoksee-perhosten-perässä". Tällainen kätevä kunnon olkanauhalla varustettu uima-asu pysyy huomattavan hyvin päällä, vaikka sattuisi harrastamaan peräti uimista, mitä tosin kuulemma erityisen vähän enää kukaan tekee muualla kuin siihen pyhitetyissä halleissa.

Järkevä henkilö hankkii yksivärisen, korkeintaan parilla hallitusti sijoitetulla raidalla varustetun uikkarin. Me emme ole järkeviä, joten yleensä valitsemme mahdollisimman värikkään, suorastaan vimmaisen asun. Koska satumme olemaan kohtalaisen pieniä, kannattaa ne kuviot ehdottomasti pitää riittävän pieninä, jotta emme itse jäisi taka-alalle. Purjon kukallinen asu on tästä ehdottomasti hyvä esimerkki. Monta pikkuruista kukkaa on aina kauniimpi kuin yksi oikein iso, joka ikävällä tavalla saattaisi korostaa vatsamakkaroita, jos nyt jollain sattuisi sellaisia olemaan. 

Kukat ovat perinteisesti se uimapukujen tavallisin kuvio, jota on tarjolla runsaasti vuodesta toiseen. Se sijaan Pirjon uikkarin öttiäisiä voisi kutsua hyvinkin moderniksi valinnaksi, koska emme ole onnistuneet löytämään vastaavakuvioista uima-asua mistään. Pirjo on siten asullaan edelläkävijä vai pitäisikö sanoa, että peräti ensipolskija. Navan päälle asettunut keltainen möhkökuvio ei suinkaan korosta vatsaa vaan asettuu eräänlaiseksi asun keskiöksi, joka kerää huomion pois mahdollisesta pienestä pyöreydestä (jota meillä siis ei edelleenkään ole, kunhan annamme esimerkkejä siitä, miten sen voi piilottaa oikein valituilla asuilla).

Tärkeintä on kuitenkin uitavuus. Meille riittää pesuvadillinen vettä tähän harrastukseen,muut tarvitsevat altaan tai peräti järven verran nestettä ennen kuin lähtevät räpiköimään. Uima-asun kangas tulee valita niin, että märästä puvusta ei tule läpinäkyvää. Kyllä, tämä on tärkeää myös nukeilla, oikeus nolostuttamattomaan uintiretkeen se on meilläkin. Toiseksi asun tulee pysyä hyvin päällä, mikä meillä on varmistettu napakalla niskan taakse ulottuvalla olkanauhalla, jossa on riittävän pitkä tarrakiinnitys. Kolmanneksi asun pitää olla sellainen, ettei se herätä petokalojen kiinnostusta eli kimalletta emme suosittele: hauki voi luulla vaikka särjeksi ja yrittää haukata palasen pois!

Päivän kuppi on Arabian Arctica tällä kertaa kesäisellä kukkakuviolla. Tämä on oikeastaan teekuppi, mutta on meillä se kahvimallikin jossain laatikossa.


 photo 85018abf-38ea-46bb-9bc5-de09858654c9_zps44333036.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti